Τζανάκης για εμβόλια: «Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο»

εμβολιασμοί εμβόλιο εμβόλια κορονοϊός τρίτη δόση

Τι ανέφερε ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο ο Νίκος Τζανάκης.

Συγκεκριμένα, για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και τους ετήσιους εμβολιασμούς μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλμπερτ Μπουρλά, προέδρου της Pfizer, είπε πως «δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο».

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο κ. Μπουρλά θα έπρεπε να τοποθετηθεί για το το ζήτημα του εμβολιασμού των φτωχών χωρών. «Δε μπορούμε εμείς να είμαστε προστατευμένοι και σε κάποιες χώρες όχι».

Τέλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι κάποιοι πολίτες παραμένουν διστακτικοί, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι «η επιστήμη θα δώσει κάποια στιγμή τη λύση, αρκεί τώρα να πάμε να εμβολιαστούμε και να τηρήσουμε τους κανόνες.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *