Αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανοίγουν τα κομμωτήρια: Ολα τα νέα μέτρα

Θεσσαλονίκη βράδυ κόσμος μέτρα

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ» κόκκινο

Νέα μέτρα: Την αλλαγή της ώρας απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, τη λειτουργία των κομμωτηρίων και τη διευκόλυνση της ατομικής άσκησης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφασίστηκε η άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

– Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

– Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

– Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

– Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

– Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

– Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Οι νέες περιοχές που μπαίνουν στο “βαθύ” κόκκινο

Αναλυτικά, στο «βαθύ» μπαίνουν οι εξής περιοχές: Π.Ε. Μυκόνου με 42 ενεργά κρούσματα, Π.Ε. Ζακύνθου με 61 ενεργά κρούσματα, ο Δήμος Αμφίπολης της Π.Ε. Σερρών με 43 κρούσματα, οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος με 102 και 29 κρούσματα αντίστοιχα που βρίσκονται στην Π.Ε. Καστοριάς  και ο Δήμος Καρδίτσας με 140 ενεργά κρούσματα.

Τέλος, η δημοτική κοινότητα Γαλατινής στην Π.Ε. Κοζάνης μπαίνει στις κόκκινες περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version
%%footer%%