Επίσημη ενημέρωση: Παραμένουν 7 κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα

γάντια σχολεία Τσιόδρας κρούσματα λαμπάδα

Οι λεπτομέρειες που έδωσε στο φως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας

Επτά παραμένουν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με επίσημη ενημέρωση από τα χείλη του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, οι τα επτά κρούσματα του κορονοϊού βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ακόμη, όπως ενημέρωσε, σε επαφή μαζί τους ήρθαν συνολικά 270 άτομα, τα οποία ωστόσο έχουν ελεγχθεί.

Συνολικά, όπως τόνισε, έχουν γίνει εργαστηριακές εξετάσεις σε 570 δείγματα.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προσέθεσε ότι έχουν ήδη αποσταλεί σε 1 εκατ. πολίτες οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας μέσω του συστήματος Taxisnet της ΑΑΔΕ, ενώ ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει.

Τα 7 κρούσματα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρώτα κρούσματα σε Αρμενία, Ιταλία

Ο κορονοϊός «χτύπησε» Αρμενία και Ιρλανδία.

Έτσι, οι δύο χώρες να «μετρούν» τα πρώτα τους κρούσματα.

Τα δύο ευρωπαϊκά κράτη έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα με τις χώρες που προσέβαλλε, τελικά, ο κορονοϊός.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες, Σάββατο ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην επικράτειά της.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για Ιρλανδό ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία.

Η Αρμενία, τώρα, ανακοίνωσε, επίσης χθες, το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού.

Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή από το Ιράν και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό.

Πρώτος νεκρός στην Αυστραλία

Παράλληλα, τον πρώτο της νεκρό θρηνεί η Αυστραλία.

Πρόκειται για έναν 78χρονο Αυστραλό, ο οποίος ήταν ένας από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας. ο ασθενής υπέκυψε νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο του Περθ.

Παράλληλα, η σύζυγός του, 79 ετών, η οποία επίσης μολύνθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Το πλοίο, τώρα, παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Αυστραλία.

Πρώτος νεκρός και στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε τον πρώτο θάνατο στη χώρα από τον νέο κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα ο οποίος έπασχε και από δάγκειο πυρετό αλλά πέθανε από τον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα του νέου κορονοϊού από τις 30 Ιανουαρίου.

Από αυτούς τους ασθενείς οι 30 έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *