Φωτιά στη Μαγνησία: Ισχυρές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

φωτιά Μαγνήσια

Στη μάχη για την κατάσβεση συμμετέχουν 85 πυροσβεστικά οχήματα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες περιοχές στη Μαγνησία.

Η αποθήκη πυρομαχικών βρίσκεται 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από επιτελείς της Βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας, την τελευταία ώρα οι άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση αρχίζοντας να απομακρύνουν τις φλόγες, τόσο από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και από την αποθήκη πυρομαχικών.

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι της Αγχιάλου, καθώς τρομαγμένοι κάτοικοι και τουρίστες εγκαταλείπουν την περιοχή. Στο σημείο, και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος προσπαθεί να τους καθησυχάσει. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα, καλώντας του πολίτες να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ιδιωτικά, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς και να τους βοηθήσουν να απομακρυνθούν.

Στόχος είναι να επιτευχθεί ασφαλής μεταφορά πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές για να γλιτώσει από το πύρινο μέτωπο που πλησιάζει στις κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή αστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση προς ασφαλείς περιοχές.

Mέσα σε λίγα λεπτά, έφυγαν οι κάτοικοι από τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, τη Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο και την Κριθαριά καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε γνωστό ψητοπωλείο στην Πολίχνη

Οι κάτοικοι στο χωριό Καστράκι εκκενώνουν προς Μικροθήβες, σύμφωνα με το μήνυμα του 112.

 

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κάλεσε για εκκένωση όσους κατοίκους βρίσκονται στις εξής περιοχές: Νέα Αγχίλαος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος, Κριθάρια, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος.

Ακολούθησαν και σχετικά μηνύματα του 112.

 

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Πηγή: newsit.gr