Κορονοϊός: 66 νεκροί – Νέα αύξηση στα κρούσματα

Γερμανία Ιωάννινα ΜΕΘ κρούσματα κορονοϊός χώρα Ελλάδα εργαζόμενοι νοσοκομείου Χαλκιδικής Γερμανία Ηλεία Γρεβενά Ελλάδα νοσοκομείου

Πολύ μικρή η μείωση στους διασωληνωμένους

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν τα νεότερα της πανδημίας, με αύξηση σε νέες περιπτώσεις κορονοϊού και νεκρούς και μικρή μείωση στους διασωληνωμένους.

Οπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 476 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135931, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5356 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40165 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1899 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *