Κορoνοϊός: “Αυξημένα τα κρούσματα λόγω των self test”

κρούσματα κορονοϊός δημοσκόπηση

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα που παρουσίασε κατά την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την Covid 19 σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου.

Τονίζουν πως η άνοδος των μολύνσεων δικαιολογείται με γνώμονα την έναρξη της διενέργειας των self test.

Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη (3.833 συνολικά) είναι περισσότερα σε σύγκριση με εκείνα της προηγούμενης Πέμπτης (σ.σ. 3.228 προηγούμενη Πέμπτη με 58.000 test), «γιατί πλέον τα self test κινητοποιούν περισσότερους ελέγχους διάγνωσης ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων».

«Τα επιβεβαιωτικά από self test ανακοινώνονται κάθε Τετάρτη. Τα συνολικά δείγματα που δηλώθηκαν επιπλέον σήμερα είναι: 20.814 RT – PCR και 44.184 Rapid Ag, δηλαδή +6.000 τεστ σε σχέση με την περασμενη Πέμπτη. Το ποσοστό των θετικών στο σύνολο των δειγμάτων είναι 5,9%», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Και καταλήγουν: «Με βάση τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού στην Επικράτεια, ο ρυθμός μεταβολής με ημερομηνία αναφοράς 08/04-15/04/21 σε σύγκριση με το προηγούμενο 7ήμερο 01/04-07/04/21, στο σύνολο των κρουσμάτων δείχνει πως υπάρχει μείωση 13,62% σε σύγκριση με το προηγούμενο 7ήμερο».

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *