Κορονοϊός: Οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Θεσσαλονίκη

Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό ανακοίνωσε πριν από λίγο αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ο οποίος έκανε «πρεμιέρα» χτες Δευτέρα.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν χρειάζεται να επιβληθούν άλλα μέτρα εφόσον τηρούνται τα υπάρχοντα.

Οι τροποποιήσεις στον χάρτη έχουν ως εξής:

1) Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε χώρους εργασίας και εξωτερικούς με συγχρωτισμού σε όλη τη χώρα.

2) Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας από 01:00 έως 05:00 στο επίπεδό 1, από 12:30 έως 05:00 στο επίπεδο 2, από 00:00 έως 05:00 στο επίπεδο 3.

3) Ανώτατο όριο για συναθροίσεις: στο επίπεδο 1 τα 100 άτομα, στο επίπεδο 2 τα 50 άτομα, στο επίπεδο 3 τα 9 άτομα.

4) Αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών σε συνέδρια, χώρους λατρείας, μουσεία.

5) Όρια πληρότητας σε θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.

6) Όρια πληρότητας σε εστίαση 80% στο επίπεδο 1, 65% στο επίπεδο 2, 50% στο επίπεδο 3.

7) Χρήση μάσκας σε γυμναστήρια για προσωπικό και αθλούμενους. Χρήση μάσκας υποχρεωτική για χώρους υποδοχής, αναμονής και αποδυτήρια, καθώς και στα ομαδικά μαθήματα , στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Διευκρινίσεις για τα εστιατόρια – «Μόνο όταν τρώμε χωρίς μάσκα»
Αναφορικά με τα εστιατόρια, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους του χώρους και «όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι».

Πρόσθεσε πως αυτονόητο ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δειπνούμε και καθόμαστε στο τραπέζι, ωστόσο, όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο και πρέπει να φοράμε μάσκα.

5.472 ενεργά κρούσματα

Αναφερόμενος στα στοιχεία για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι μέχρι τις 11 Οκτωβρίου υπάρχουν 5.472 ενεργά κρούσματα στη χώρα μας, τα οποία είναι απομονωμένα κατ’ οίκον και αυτά και οι επαφές τους.

Για τα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία 29 σχολείων και 139 τμημάτων πανελλαδικά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως παρατήρησε, τα σχολεία μας είναι ασφαλή και δεν υπάρχει διασπορά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *