Ιδιαίτερα δύσκολα εξελίσσεται η κατάσταση στην Κρήτη, αναφορικά με τις ολοένα και αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην μεγαλόνησο.
Λιμενικοί της περιοχής περιγράφουν την κατάσταση ως εκτός ελέγχου, σύμφωνα με το ethnos.gr. Εκατοντάδες ήταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που περίμεναν χθες στο λιμάνι Χώρας Σφακιών, ώστε να μεταφερθούν σε προσωρινό χώρο υποδοχής που έχει δημιουργηθεί στην Αγυιά Χανίων.
Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν καταγραφεί 15 περιστατικά έλευσης στην περιοχή μόνο τις τελευταίες 48 ώρες. Τα 11 από αυτά σημειώθηκαν στη Γαύδο.
700 άτομα σε δύο μέρες!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ethnos.gr, τις τελευταίες δύο μέρες έφτασαν στη νότια Κρήτη περισσότερα από 700 άτομα, ενώ από την αρχή του 2025 στη νότια Κρήτη και στη Γαύδο έχουν φτάσει περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι.
Ελπίζουν… να μεταφερθούν
Καθημερινά, πλέον, μεγάλος αριθμός ανθρώπων μεταφέρεται στον χώρο αυτόν που έχει δημιουργηθεί στην Αγυιά Χανίων με την ελπίδα ότι θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Εντωμεταξύ, οι λιμενικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής φτάνουν στα όρια των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.
Φωτό αρχείου