Λοιμωξιολόγοι: Ανοικτά σχολεία – Λιανεμπόριο μόνο με click away

κορονοϊός Λιανεμπόριο

Κλείνουν ξανά τα καταστήματα

Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα το Σάββατο (και την Κυριακή) και να ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα σε Θεσσαλονίκη, Αττική, όπως και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν από τις 10 το πρωί.

Παράλληλα, πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι καταλήγουν στην πρόταση το λιανεμπόριο και στην Αττική να λειτουργεί μόνο με click away, ενώ συμφωνούν στο να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Επιπλέον, «κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, η οποία από αύριο θα «μετακομίσει» στο «κόκκινο», τη στιγμή που η συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία έχει μετατραπεί σε «θρίλερ» συνεχίζεται.

Η Επιτροπή έθεσε στο “μικροσκόπιό” της πρώτα την υπόλοιπη Ελλάδα, πριν φτάσει στη συζήτηση του “αγκαθιού” Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ετσι, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να εισηγείται καθολικό “lockdown” σε τρεις περιοχές, και ειδικότερα στην Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Η περίπτωση της Αττικής είναι αυτή που απασχόλησε έντονα τους επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους, με μερίδα ειδικών να εισηγείται το πλήρες κλείσιμο τόσο του λιανεμπορίου όσο και των σχολείων προκειμένου να προληφθεί η διαφαινόμενη μεγάλη έξαρση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version
%%footer%%