Την σορό ενός ακόμη ανθρώπου ανέσυραν πριν από λίγη ώρα από τη θάλασσα στα νοτιοδυτικά της Πύλου, κοντά στο σημείο που σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο.
Ήδη η σορός μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ νωρίτερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιχείρησης έρευνας και διάσωσης εντοπίστηκαν δύο ακόμα σοροί. Έτσι λοιπόν ο μέχρι τώρα αριθμός των νεκρών του μοιραίου ναυαγίου ανέρχεται σε 81.
«Πέθαναν πριν βουλιάξουν, υπήρχε πείνα και δίψα»
Στο μεταξύ ο ANT1 έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου οι ναυαγοί της Πύλου φαίνονται να είναι στοιβαγμένοι σε ένα χώρο στην Αίγυπτο και να τραβούν βίντεο για να δείξουν στις οικογένειές τους ότι είναι καλά.
Ένας συγγενής ναυαγού, ο Αμίν, έχει έρθει στην Ελλάδα από τη Βρετανία για να ψάξει τον ξάδερφό του. «Αυτός είναι ο φίλος μου, αυτός είναι ο ξάδερφός μου, αυτός είναι ο επιζών, κοίτα είναι όλοι μαζί, αυτός είναι ο επιζών που βρίσκεται στο καμπ και μου έδωσε όλες τις πληροφορίες», δηλώνει στον ΑΝΤ1.
Δείτε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Ανασύρθηκαν ακόμη δύο σωροί – Στους 80 ο αριθμός των νεκρών
«Τους πήγαν στη Λιβύη, τους κράτησαν εκεί για ένα μήνα, ήταν πεινασμένοι δεν τους έδιναν φαγητό στη Λιβύη. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές», δηλώνει ο Αμίν για όσα του έλεγε ο ξάδερφός του περίπου 10 ημέρες πριν το ναυάγιο στην Πύλο.
Η επικοινωνία τους έγινε όσο ο ξάδερφός του ήταν στο Τομπρούκ της Λιβύης, όπου περίμεναν άλλους μετανάστες για την Ιταλία, όμως «υποτίθεται ότι θα τους έδιναν μία μεγαλύτερη βάρκα, ότι θα ήταν λιγότεροι άνθρωποι σε μία ασφαλέστερη βάρκα. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο κατέληξαν σε μία ψαρόβαρκα».
«Δεν υπήρχε φαγητό, δεν είχαν φάει για 7 ημέρες. Χωρίς φαγητό για 7 ημέρες και το λιγοστό νερό που υπήρχε στο σκάφος. Για αυτό το νερό οι άνθρωποι άρχισαν να τσακώνονται», αυτό τονίζει είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν στο πλοίο από την πείνα και τη δίψα. Οι άνθρωποι που επιβίωσαν μου είπαν, είδαν νεκρούς πριν το πλοίο βουλιάξει. Όλοι είχαν πεθάνει από τη δίψα και την πείνα», περιγράφει ο Αμίν.