Ενταση επικρατεί νωρίς το απόγευμα έξω από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Επειτα από μαζικό κάλεσμα στο διαδίκτυο, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια στις 17:00 με σκοπό να διαμαρτυρηθεί και να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ του απεργού πείνας και μέλους της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Τα 100 περίπου άτομα άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα, αποκαλώντας τον – μεταξύ άλλων – «αγωνιστή».
Στο σημείο, αμέσως βρέθηκε ισχυρή αστυνομική παρουσία, η οποία απώθησε τους συγκεντρωμένους στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Ακολούθησαν επεισόδια με σπρωξίματα και ρίψη χημικών.
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ομονοίας, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους επιτηρούν, έχοντας καταλάβει την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Επεισόδια και ρίψη χημικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα pic.twitter.com/Ax4lcRgFah
— nikos christofakis (@ChristofakisN) February 9, 2021
*Φωτογραφία Αρχείου