Τέμπη: «Δύο χρόνια τώρα ο Γεράσιμος δίνει τη μάχη της ζωής του», λέει ο δικηγόρος της οικογένειάς του (ΒΙΝΤΕΟ)

τραγωδία Τέμπη 20χρονος πρώτο βαγόνι Γεράσιμος – Ιάσων Γεωργιάδης

Εχει μεταφερθεί σε πολλά νοσοκομείο στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική

Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται από το δυστύχημα στα Τέμπη και έπειτα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο.

Ήταν βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν έγινε η χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που γνώρισε ποτέ η χώρα με 57 νεκρούς που ταξίδευαν με τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με το ταξίδι τους να «κόβεται» στα Τέμπη. Επί δύο χρόνια ο νεαρός Γεράσιμος, δίνει «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας μεταφερθεί σε πολλά νοσοκομεία στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική προκειμένου να λάβει την απαραίτητη περίθαλψη.

Ο Γεράσιμος νοσηλεύτηκε για μήνες στο νοσοκομείο της Λάρισας. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του σε εξελιγμένο ιατρικό κέντρο στη Βοστώνη των ΗΠΑ, όπου ολοκληρώθηκε η νοσηλεία του χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έκτοτε, νοσηλεύεται σε ιατρικό κέντρο αποκατάστασης στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης  Καραμανλής για την δικογραφία για τα Τέμπη: "Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου"


Ο δικηγόρος του πατέρα του Γεράσιμου, Λουκάς Αποστολίδης, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το μεσημέρι του Σαββάτου (01.02.2025) για την κατάσταση της υγείας του σήμερα.

«Τα πάθη του Χριστού διήρκησαν μία εβδομάδα, τα πάθη του Γεράσιμου πάνε να κλείσουν δύο χρόνια. Είναι σε έναν σκληρό αγώνα με συμπαραστάτες την μάνα ηρωίδα και τον πατέρα ήρωα», είπε και συμπλήρωσε ότι επισκέφθηκε τον Γεράσιμο την Τετάρτη στο Μιλάνο.

«Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι είναι συγκλονιστικό, η καρδιά του χτυπάει με τον ρυθμό των εξελίξεων. Ο Γεράσιμος δίνει τη μάχη του έχοντας δίπλα του δύο ηρωικές φιγούρες και τα παιδιά της οικογένειας και την μάνα και τον πατέρα. Δύο χρόνια ο Γεράσιμος δίνει τη μάχη της ζωής του», συμπλήρωσε.