Τέμπη – Hellenic Train: «Ολες τις ηχητικές καταγραφές της έχει ο ΟΣΕ – Δεν έχουμε υλικό για να αποκρύψουμε»

τραγωδία στα Τέμπη τρένα

Τόνισε πως βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα που μιλούν για απόκρυψη ηχητικών αρχείων στην υπόθεση των Τεμπών εξέδωσε η Hellenic Train.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι βάσει του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, όλες οι ηχητικές καταγραφές διατηρούνται σε αρχεία από τον ΟΣΕ, ο οποίος έχει και την απόλυτη ευθύνη συντονισμού και διαχείρισης της κυκλοφορίας και όχι από την Hellenic Train, η οποία ούτε σύστημα καταγραφής ηχητικών επικοινωνιών διαθέτει, ούτε επομένως σχετικό υλικό έχει στην κατοχή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train:

«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται λόγος για δήθεν απόκρυψη ηχητικών αρχείων, που περιλαμβάνουν συνομιλίες της Hellenic Train με τους μηχανοδηγούς την περίοδο του δυστυχήματος, η Hellenic Train ενημερώνει το δημοσιογραφικό και ευρύ κοινό ότι βάσει του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, όλες οι ηχητικές καταγραφές διατηρούνται σε αρχεία από τον ΟΣΕ, ο οποίος έχει και την απόλυτη ευθύνη συντονισμού και διαχείρισης της κυκλοφορίας και όχι από την Hellenic Train, η οποία ούτε σύστημα καταγραφής ηχητικών επικοινωνιών διαθέτει, ούτε επομένως σχετικό υλικό έχει στην κατοχή της.

Διαβάστε επίσης  Ο Γενηδούνιας για την απόλυσή του από τη Hellenic Train: «Υπήρχαν ισχυρές συστάσεις να μην μιλάω για τα Τέμπη»

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, ήδη από την 14.3.23, το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που επισκέφθηκε την εταιρεία, προκειμένου να προβεί σε κατάσχεση τυχόν ηχητικών καταγραφών κατά την ημερομηνία του δυστυχήματος, σε εκτέλεση σχετικής ανακριτικής εντολής, είχε διαπιστώσει ότι ουδέν σχετικό υλικό υφίστατο στην εταιρεία.

Η Hellenic Train επιθυμεί να επαναλάβει ότι από την πρώτη ημέρα και για όλον αυτόν τον καιρό, βρίσκεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών, στηρίζοντας τις έρευνες με απόλυτη διαφάνεια και με συνέπεια συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο, στη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi