Τεράστια καταστροφή στην Εύβοια – Η φωτιά πέρασε από 150 σπίτια

φωτιά πυρκαγιά Λακκωνία Μάνη Κύπρος

Οι φλόγες κατευθύνονται προς το μοναστήρι του Οσιου Δαβίδ

Προς το μοναστήρι του Οσιου Δαβίδ κατευθύνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στη βόρεια Εύβοια.

Παρόλο που δόθηκε εντολή στην αστυνομία να απομακρύνουν τους μοναχούς, οι 12 μοναχοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τη μονή και έκανε έκκληση για βοήθεια και ενίσχυση των δυνάμεων.

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του δασαρχείου, της περιφέρειας και του δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Δήμος Μαντουδίου: Tουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί, λέει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Για τεράστιο πύρινο μέτωπο περιμετρικά της λίμνης της Εύβοιας, μήκους 12 με 13 χιλιομέτρων, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Οπως επισήμανε, έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί και έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από οικισμούς. Ο κ. Τσαπουρνιώτης ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και ειδικά των εναέριων.

Τουλάχιστον 150 σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής στο δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας< Αργύρης Λιάσκος, κάνοντας παράλληλα εκκλησιά για εναέρια μέσα καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version
%%footer%%