Σοκ προκαλεί η νέα απάτη στον Βόλο, όπου νεαρή επιστήμονας εξαπατήθηκε και έστειλε 12.000 ευρώ σε άγνωστο άτομο για να της στείλει 4 κιλά διαμάντια για φύλαξη.
Ρόδος: Την αποκάλυψη της απάτης έκανε ο αρχιφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Γιώργος Σκόνδρας, που έχει αντικείμενο τις απάτες μέσω διαδικτύου και πολλές φορές έχει συμβάλλει στον εντοπισμό δραστών στη Μαγνησία.
Ο έμπειρος υπαξιωματικός της Ασφάλειας, αναφέρθηκε ακόμη στις απάτες για δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα, λέγοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις συμπολιτών που έχασαν το εφάπαξ, για το οποίο δούλευαν μια ζωή ή ακόμη και μεγαλύτερα ποσά.
Προ μιας εβδομάδας μια Βολιώτισσα κατέθεσε 12.000 ευρώ για να της στείλουν 4 κιλά διαμάντια! “Ήταν νεότατη, εξυπνότατη, μορφωμένη και υψηλής νοητικής κατάστασης, η οποία πείστηκε ότι θα της στείλει κάποιος ένα σεντούκι με διαμάντια, προς φύλαξη και θα έπαιρνε ένα ποσοστό, αλλά έπρεπε να δώσει τα χρήματα για το Τελωνείο, γιατί επρόκειτο για πολύτιμους λίθους”, τόνισε ο κ. Σκόνδρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιτήδειοι έχουν τη μεθοδολογία και τον τρόπο, βρίσκουν το ιδιαίτερο της προσωπικότητας του καθένα, έχουν τα στοιχεία του και έχουν τον τρόπο να τους πείσουν, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σκόνδρα, στη Μαγνησία υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις απάτης. Υπάρχουν περιπτώσεις που ανυποψίαστοι συμπολίτες, πείστηκαν ότι θα έχουν μεγάλο κέρδος και μετέφεραν όλο το εφάπαξ που πήραν και για το οποίο δούλεψαν μια ζωή!
Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, συνήθως επενδύονται 10.000 ως 15.000 €, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις με ανθρώπους που έστειλαν εμβάσματα 50.000 και 60.000 €, αλλά και περιπτώσεις με ακόμα μεγαλύτερα ποσά. Μάλιστα οι περισσότεροι δεν κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία, γιατί φοβούνται μην το μάθει η οικογένειά τους.
Ο αστυνομικός τόνισε στο magnesianews.gr, ότι όσο πιο σύντομα πάει κάποιος στην Αστυνομία, όταν δεν αποκρύψει κάποιο ψηφιακό στοιχείο και όταν πει την αλήθεια, γιατί για πολλούς είναι πολύ επίπονο να πουν την αλήθεια, χάνεται πολύτιμος χρόνος για να βρεθούν ηλεκτρονικά ίχνη.
“Οι δυνατότητες που έχουμε, όταν αυτό γίνει άμεσα και με σωστή συνεργασία με τον άνθρωπο που έχει πέσει θύμα, είναι τα ηλεκτρονικά ίχνη που θα εντοπιστούν, υπάρχουν μηχανισμοί, που μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να συνεργαστεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και να υπάρχουν αποτελέσματα, όσον αφορά στα χρήματα και στον εντοπισμό των δραστών”, τόνισε ο κ. Σκόνδρας.
Πηγή: newsit.gr