Υπό τους ήχους της ποντιακής λίρας αποχαιρέτησαν τον Γιώτη Γαβριηλίδη στο Κολχικό Λαγκαδά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ποντιακής λίρας κηδεία Γιώτη Γαβριηλίδη Γαβριηλίδης

Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο στο δημοφιλή τραγουδιστή

Ανατριχιαστικό είναι το τελευταίο αντίο στο δημοφιλή τραγουδιστή Γιώτη Γαβριηλίδη.

Υπό τους ήχους της ποντιακής λίρας και με ποντιακό μοιρολόι, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και όσοι το θαύμαζαν συνοδεύουν αυτή την ώρα το Γιώτη Γαβριηλίδη στην τελευταία του κατοικία, στο Κολχικό Λαγκαδά.

Οι εικόνες που θα δείτε και το βίντεο του www.thes.gr είναι ανατριχιαστικές.

ποντιακής λίρας κηδεία Γιώτη Γαβριηλίδη Γαβριηλίδης

Θλίψη, πόνος και βαρύ πένθος όχι μόνο για τον τόπο της καταγωγής του και τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και για ολόκληρο τον ποντιακό ελληνισμό, για έναν άνθρωπο που με το έργο του έχει υμνήσει τον Πόντο με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γιώτης Γαβριηλίδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον ποντιακό ελληνισμό και στους συλλόγους, με τους οποίους είχε συνεργασία είτε ως τραγουδιστής, αλλά και ως χοράρχης, υπεύθυνος για χορωδίες που απέδιδαν ποντιακά τραγούδια. Ολοι οι ποντιακοί σύλλογοι εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό του.

 

Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας το τελευταίο αντίο στον Γιώτη Γαβριηλίδη

Ποιος ήταν ο Γιώτης Γαβριηλίδης

Ο Γιώτης Γαβριηλίδης έφυγε πρόωρα, σε ηλικία 60 ετών. Γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1960 στο Κολχικό Λαγκαδά, το οποίο αποτέλεσε και την τελευταία του κατοικία.

Με καταγωγή από τη Θράκη, από την πλευρά του πατέρα του και την Τραπεζούντα από την πλευρά της μητέρας του, ο Γιώτης Γαβριηλίδης κατάφερε να ξεχωρίσει στο χώρο του ποντιακού τραγουδιού για περισσότερα από 40 χρόνια.

ποντιακής λίρας κηδεία Γιώτη Γαβριηλίδη Γαβριηλίδης

Ο Γιώτης Γαβριηλίδης συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο, από το 1987. Συμμετείχε, μεταξύ άλλων στα έργα:
1989 – Πάρθεν η Ρωμανία, 1990 – Αραεύωσε πατέρα, 1992– Πόνια και Σεβτάδες, 1993 – Αδέσμευτες ελπίδες, Αγια-Σοφιά Τραπεζούντας, 1999 – 30 χρόνια VASIPAP, 2001 – Σην Ανατολήν, 2002 – Ονέρτα και Μουτάτε, 2003 – Ζωντανή ηχογράφηση, 2003 – Έτον έναν νυχτοπούλ’ – Αφιέρωμα στον Θόδωρο , 2017 – Γενοκτονία-Μνήμες-Ξεριζωμός.

Οπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Ηταν ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ο οποίος με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του μας ταξίδευε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από ακούσματα της ποντιακής μουσικής παράδοσης.

ποντιακής λίρας κηδεία Γιώτη Γαβριηλίδη Γαβριηλίδης

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε κοντά σε παρέες παραδοσιακών Πoντίων λυράρηδων και τραγουδιστών, όπως ο Χρήστος Αϊβαζίδης.

Ασχολήθηκε με το παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι από νεαρή ηλικία και συνεργάστηκε με πολλούς Πόντιους καλλιτέχνες σε πολλές δισκογραφικές επιτυχίες. Συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις σωματείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Ο Γιώτης Γαβριηλίδης ήταν παντρεμένος με την Αθηνά, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version
%%footer%%