Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί σαν σήμερα 31 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη.
406 – Βάνδαλοι, Αλανοί και Σουηβοί διασχίζουν το Ρήνο και εισβάλλουν στη Γαλατία.
1229 – Ο Ιάκωβος Α΄ της Αραγωνίας μπαίνει στη Μαδίνα Μαγιούρκα (γνωστή σήμερα ως Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία) ολοκληρώνοντας έτσι τη χριστιανική ανακατάληψη της νήσου Μαγιόρκα.
1600 – Ιδρύεται η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών.
1660 – Ο Ιάκωβος Β΄ της Αγγλίας ονομάζεται δούκας της Νορμανδίας από τον Λουδοβίκο ΙΔ΄ της Γαλλίας.
1687 – Σαλπάρουν οι πρώτοι Ουγενότοι από την Ολλανδία για το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος.
1775 – Αμερικανική Επανάσταση: Μάχη του Κεμπέκ. Οι βρετανικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση του Ηπειρωτικού Στρατού.
1790 – Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Εφημερίς.
1853 – Ο Μπέντζαμιν Χώκινς και ο σερ Ρίτσαρντ Όουεν παραθέτουν δείπνο μέσα σ’ ένα μοντέλο ιγκουανόδοντα στο νότιο Λονδίνο.
1857 – Η Βασίλισσα Βικτώρια επιλέγει την Οττάβα για πρωτεύουσα του Καναδά.
1862 – Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Ο Αβραάμ Λίνκολν υπογράφει πράξη με την οποία η Δυτική Βιρτζίνια εισέρχεται στην Ένωση, διαιρώντας έτσι τη Βιρτζίνια στα δύο.
1879 – Ο Τόμας Έντισον επιδεικνύει για πρώτη φορά δημόσια τον λαμπτήρα πυράκτωσης.
1956 – Η Τηλεόραση της Ρουμανίας πραγματοποιεί την πρώτη της μετάδοση στο Βουκουρέστι.
1957 – Ανακαλύπτεται στη Πύλο ο κυψελοειδής τάφος του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα, βασιλιά της Πύλου, καθώς και πτέρυγα του αρχαίου ανακτόρου ηλικίας 3.000 ετών.
1963 – Διαλύεται επίσημα η Κεντροαφρικανική Ομοσπονδία, από την οποία θα δημιουργηθούν στη συνέχεια η Ζάμπια, το Μαλάουι και η Ροδεσία.
1963 – Ελλάδα: Ορκίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο, ενώ έχει ήδη γνωστοποιηθεί από την προηγούμενη ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου.
1965 – Ο Ζαν-Μπεντέλ Μποκάσα, αρχηγός του στρατού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, και οι στρατιωτικοί αξιωματικοί του πραγματοποιούν πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νταβίντ Ντακό.
1968 – Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση του Tupolev Tu-144, του πρώτου πολιτικού υπερηχητικού μεταφορικού μέσου.
1981 – Πραξικόπημα στην Γκάνα καταργεί την κυβέρνηση και την αντικαθιστά με το Προσωρινό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας.
1986 – Εμπρησμός σε ξενοδοχείο στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο σκοτώνει 97 άτομα και τραυματίζει 140.
1989 – Ξεκινάει τις εκπομπές του ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.
1999 – Ο Μπορίς Γιέλτσιν, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ρωσίας, παραιτείται και ονομάζει υπηρεσιακό πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
2019 – Το κέντρο της Γουχάν παραδέχτηκε ότι υπήρχε ένα σύμπλεγμα άγνωστης πνευμονίας στην αγορά θαλασσινών Χουανάν. Μετέπειτα προκάλεσε την πανδημία κορωνοϊού.