Θρίαμβος της Τσέλσι στον… αγγλικό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ!

Κέρδισε με 4-1 την Άρσεναλ του Σωκράτη

Κέρδισε με 4-1 την Άρσεναλ του Σωκράτη

Η Τσέλσι ήταν εντυπωσιακή στο Μπακού, διέλυσε με 4-1 την Αρσεναλ στον αγγλικό «εμφύλιο» και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ! Ο Αζάρ έγραψε θεαματικό φινάλε με τη φανέλα των Μπλε, αφού όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και οι “κανονιέρηδες” υπέστησαν μπλακ άουτ. Εξαιρετικός για ένα 45λεπτο ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος που κατακτά στην προπονητική του καριέρα ο 60χρονος Ναπολιτάνος κόουτς, ενώ ο Ουνάι Έμερι απέτυχε να πάρει και τέταρτο τρόπαιο σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ. Την ίδια στιγμή, μετά το Τσάμπιονς Λιγκ του 2011-2012 και το Γιουρόπα Λιγκ του 2012-2013, η Τσέλσι κατέκτησε μια ακόμη ευρωπαϊκή κούπα. Μια μεγάλη επιτυχία για την αγγλική ομάδα που τα τελευταία χρόνια…χτίζει την δική της πλούσια ιστορία.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (0-0) και την Άρσεναλ να έχει καλύτερη εικόνα, αλλά όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Η αρχή έγινε για την Τσέλσι στο 49’, όταν ο Ζιρού έστειλε με ωραία κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους μπλε. Η Τσέλσι διπλασίασε τα τέρματα της με γκολ του Πέδρο στο 60’, μετά από ωραία πάσα του Αζάρ και πέντε λεπτά αργότερα ο Βέλγος μέσος ευστόχησε σε πέναλτι για να κάνει το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Τσέλσι. Η Άρσεναλ μείωσε με ωραίο σου του Αϊβόμπι στο 69’ αλλά και πάλι ο Αζάρ έκανε το 4-1 στο 72’. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Τσέλσι είχε πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχει και πέμπτο γκολ. Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Σάρι κατέκτησε πανάξια το τρόπαιο, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη στον τελικό απέναντι στην Άρσεναλ.

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον Παλμιέρι, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76′ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71′ Ουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (89′ Τζαπακόστα).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Έμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66′ Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (66′ Ιγουόμπι), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (78′ Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.

Γκολ: 49′ Ζιρού, 60′ Πέδρο, 65′ πεν., 72′ Αζάρ – 69′ Ιγουόμπι

Κίτρινες: 68′ Κρίστενσεν – 57′ Πέδρο