Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: «Ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας»

Μητσοτάκης

Τι είπε για το εργασιακό νομοσχέδιο

Την ανάγκη μιας νέας εργατικής νομοθεσίας που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για την έναρξη των εργασιών της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, στο Πόρτο την Παρασκευή.

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος.

»Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές.

Διαβάστε επίσης  Παρουσιάστηκε το Kids Wallet - Κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί για αποβολή μεταξύ των 69 νέων μέτρων

»Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

»Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *