Στο Αουσβιτς ο Κασσελάκης: “Ο αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής”

Στέφανος Κασσελάκης

Το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Αουσβιτς με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

«Ο αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε όσα αντίκρισε στο στρατόπεδο εξόντωσης των Ναζί, εκεί όπου «η ανθρώπινη ζωή έπαψε να έχει υπόσταση και αξία και έγινε ένα νούμερο χαραγμένο στο δέρμα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η Ειρήνη, η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν είναι απλώς κληροδοτήματα των παλαιότερων γενιών, αλλά καθημερινός αγώνας, που δεν χωρά εκπτώσεις».

Διαβάστε επίσης  Ενοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης - Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ

Καταλήγοντας έγραψε: «Η επιγραφή στο μνημείο στο Άουσβιτς το φωνάζει δυνατά: Ας είναι για αιώνες κραυγή απελπισίας και προειδοποίηση για την ανθρωπότητα. Πότε Ξανά».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Πηγή φωτογραφίας: Instangram (skasselakis)