ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης να καταργήσει την επιτροπή – φιάσκο”

ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη να καταργήσει άμεσα την Επιτροπή.

«Την ώρα που ακόμα η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τη δήθεν ‘υπερκομματική’ Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του», υπογραμμίζει το κόμμα.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Αποσύρεται από την Επιτροπή έρευνας ο Ζηλιασκόπουλος

Υποστηρίζει ειδικότερα ότι «η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να συστήσει μία διορισμένη από τον ίδιον Επιτροπή που θα προκαταλάβει την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο της, ενέχει προεκλογικές σκοπιμότητες και είναι εξόχως ύποπτη». Αναφέρει ότι «η απόσυρση του κ. Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταργήσει αμέσως την εν λόγω Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος», τονίζοντας καταληκτικά ότι «οι ώρες της τραγωδίας δεν ενδείκνυνται για επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

Διαβάστε επίσης  Παρουσιάστηκε το Kids Wallet - Κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί για αποβολή μεταξύ των 69 νέων μέτρων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ