Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα (11/09) από νωρίς η σύζυγος του πρωθυπουργού, η οποία είχε μία σειρά από συναντήσεις.
Αρχικά, η Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, και αργότερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα συμμετείχε σε κλειστή εκδήλωση της «Women Act», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Θέμα της ήταν «η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας».
Εκτός από την σύζυγο του πρωθυπουργού στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee, η επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.
Η Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα, τονίζοντας ότι «οι γυναίκες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ανεκμετάλλευτης εργασιακής δύναμης και είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιοποιήσουμε».
Το λόγο πήρε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.
Πηγή: ethnos.gr