Παρά Θίν΄Αλός 2022: Ερχεται το μουσικό φεστιβάλ της Καλαμαριάς

φεστιβάλ Καλαμαριά

Από τις 26 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου

Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός θεσμός όχι μόνο της Καλαμαριάς, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, το Παρά θιν’ αλός και φέτος αναμένεται προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Για 32η χρονιά, δίπλα στη θάλασσα, με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, από την Καλή μεριά της πόλης, η πλαζ Αρετσούς και το Κυβερνείο θα γεμίσουν με ήχους, μέσα από τις εφτά συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Bραδιές μελωδικές, με ένταση, αλλά και με συγκίνηση, αφού θα περιλαμβάνει και ένα «Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».
Μουσικά ταξίδια στο παρελθόν και στο παρόν, το Παρά θίν’ αλός θα βάλει για άλλη μια φορά την πολιτιστική σφραγίδα του τόπου μας στις εκδηλώσεις όλης της πόλης.

Η αυλαία του μουσικού φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην πλαζ Αρετσούς με τη συναυλία «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας». Μια παρέα μουσικών από την Θεσσαλονίκη έρχεται να παρουσιάσει μια παράσταση – πρόγραμμα – πρόταση.

Η ιδέα γεννήθηκε στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης η «Δόμνα», από τον Γιάννη Καρασάββα ο οποίος ανέλαβε και την επιμέλεια του προγράμματος. Παρουσιάζει επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνει μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, παίζει κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Τελευταία μέρα για το Φεστιβάλ Καντίνας (ΦΩΤΟ)

Το σχήμα αποτελείται από τους:
Μπουζούκι: Γεωργάς Κώστας, Ρουμελιώτης Γιώργος, Καντιώτης Σπύρος, Καρασάββας Γιάννης μουσική επιμέλεια, Ζαχαρίου Μανώλης, Ζαχαρής Τόλης, Κλέοντας Γιάννης, Καραβίτης Χρήστος, Καμαριώτης Μάριος, Κουτσός Χρήστος, Μπάσης Μανώλης.
Κιθάρα – τραγούδι: Κωσταντίνος Κεκελέκης. Κοντραμπάσο: Γιάννης Κύρμος. Τραγούδι: Ηλιάδου Σίσσυ, Ανδρέας Καρακότας. Κείμενα – Παρουσίαση: Ρότσκος Θανάσης.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Αυγούστου, 9 το βράδυ, στην πλαζ Αρετσούς, με τους Stavedo.

φεστιβάλ Καλαμαριά