Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά ενός Καθίσματος Γραφείου;

κάθισμα Γραφείου γραφείο

Η αγορά ενός καθίσματος γραφείου αποτελεί μία επένδυση στον εαυτό μου!

Ο λόγος;

Η καθημερινή χρήση ενός εργονομικού καθίσματος, μου προσφέρει μία καλή στάση σώματος, με κρατά σε έντονη θέση και βελτιώνει την πυελική υγεία μου.

Οι έξυπνοι μηχανισμοί ρύθμισης της σκληρότητας της κλίσης της πλάτης, της κύλισης της έδρας καθώς και η ρύθμιση του ύψους του μαξιλαριού της μέσης και του προσκέφαλου διατηρούν μία ΣΩΣΤΗ στάση του σώματος μου.

Όταν κάθομαι ΣΩΣΤΑ οι μηροί μου δείχνουν προς τα κάτω και βρίσκονται σε γωνία 90o μεταξύ τους.

Η καμπύλη που δημιουργείται στο σημείο της μέσης μου, επιτρέπει την κλίση της λεκάνης προς τα εμπρός, η οποία εξασφαλίζει τη φυσική και ουδέτερη θέση της σπονδυλικής στήλης.

Όταν κάθομαι σε σωστή στάση, ΑΝΑΠΝΕΩ αυτόματα καλύτερα, καθώς χαλαρώνοντας ο λαιμός μου επιτρέπει την αδιατάρακτη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ;

Το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ κάθισμα γραφείου
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ:

Ένα κάθισμα γραφείου για να είναι επιτυχημένο, πρέπει να ταιριάζει στις ανατομικές διαστάσεις του ανθρώπου που το χρησιμοποιεί, ώστε να προσφέρει άνεση, ευκολία λειτουργίας, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δουλεύεις 8 ώρες στο γραφείο και να μπορείς να πηγαίνεις σπίτι σου ξεκούραστος όπως σχεδόν ξεκίνησες την ημέρα.

Η λογική προσέγγισης η οποία πρέπει να διέπει την επιλογή του τύπου καθίσματος, έχει να κάνει με την ηλικία, την σωματική διάπλαση του χρήστη, την χρήση για την οποία προορίζεται (εργασία – μελέτη) και τις ώρες χρήσης του.

Το συγκεκριμένο κάθισμα γραφείου της SIGMA είναι κατάλληλο για πολλές ώρες εργασίας, καθώς οι πολλαπλές του ρυθμίσεις παρέχουν εργονομική υποστήριξη στον χρήστη.

Αφρώδη καθίσματος γραφείου

ΤΙ ΑΦΡΩΔΗ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑ:

Τα αφρώδη υλικά σκοπό έχουν την ομαλή διανομή του βάρους του σώματος πάνω στην επιφάνεια του καθίσματος.
Η αντίληψη ότι όσο πιο βαθιά και μαλακή είναι η έδρα του καθίσματος τόσο πιο άνετο είναι, δεν ευσταθεί.

Το βαθύ κάθισμα με μαλακό γέμισμα (αφρώδες υλικό μαλακής πυκνότητας 200 -250), αναγκάζει το ισχιακό οστού να βυθιστεί πολύ μέσα σε αυτό με αποτέλεσμα όλο το φορτίο του βάρους του σώματος να μεταφερθεί στους γύρω από αυτό μύες και να προκαλέσει τοπικούς πόνους.

Βάρος καθίσματος γραφείου

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑ:

κάθισμα Γραφείου γραφείο

Το κέντρο του βάρους του σώματος ενός ανθρώπου που κάθεται σε παράλληλο προς το έδαφος κάθισμα και με την πλάτη σε ορθή προς αυτό γωνία, είναι μια κατακόρυφη νοητή γραμμή που περνάει 2,5 εκ. μπροστά από το κέντρο του στήθους και συναντά το έδαφος.

Όταν το κάθισμα δεν παρέχει την κατάλληλη σταθεροποίηση, ο άνθρωπος ενστικτωδώς προσπαθώντας να σταθεροποιήσει το βάρος του αλλάζει στάσεις πάνω στο κάθισμα.

Η διαδικασία αυτή προκαλεί ανάλωση σωματικής ενέργειας και δημιουργεί την εντύπωση του άβολου καθίσματος.

Η διανομή του βάρους του ανθρώπου σώματος πάνω σε ένα κάθισμα είναι 75% του όλου βάρους επάνω την έδρα του καθίσματος, 8% στην πλάτη και 17% στο δάπεδο.

Πλάτη καθίσματος γραφείου

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑ:

κάθισμα Γραφείου γραφείο

Ο σχεδιασμός της πλάτης πρέπει απαραιτήτως να στηρίζει την οσφυϊκή χώρα και ανάλογα με το ύψος της να στηρίζει επίσης τη θωρακική χώρα και να εφάπτεται της σπονδυλικής στήλης με τις αντίστοιχες καμπυλότητες.

1. Η οσφυϊκή στήριξη (Lumbar Support)
Η πλάτη του καθίσματος που δεν στηρίζει σωστά την οσφυϊκή χώρα και τη σπονδυλική στήλη μπορεί να προκαλέσει δυνατούς πόνους.

2. Η θωρακική στήριξη (Thoracic Support)
Το ελάχιστο ύψος της πλάτης του καθίσματος για στήριξη της οσφυϊκής και θωρακικής χώρας είναι 50 -55 εκ.

3. Η στήριξη του ιερού οστού (Sacrum Support)
Η έδρα του καθίσματος πρέπει να έχει τις ανάλογες καμπυλότητες και τα διαμορφωμένα αφρώδη υλικά να ακολουθούν την περιφέρεια της λεκάνης με τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την άνεση και αποφυγή πίεσης στην περιοχή του κόκκυγα.

Βάθος καθίσματος γραφείου

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ:

κάθισμα Γραφείου γραφείο

Μια επίσης βασική προϋπόθεση στο σχεδιασμό ενός καθίσματος είναι το βάθος του, δηλαδή η απόσταση από τη μπροστινή πλευρά της έδρας μέχρι την επιφάνεια της πλάτης.

Όταν το βάθος του καθίσματος είναι αρκετά μεγάλο, τότε η μπροστινή πλευρά του πιέζει τις κλειδώσεις των ποδιών ακριβώς πίσω από τα γόνατα, περιορίζοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος από και προς τα άκρα των ποδιών.

Σε ανθρώπους που εξ αιτίας της εργασίας των αναγκάζονται να κάθονται πολλές ώρες την ημέρα είναι τόσο επικίνδυνο ώστε να προκαλέσει «Θρομβοφλεβίτιδα».

Ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ένα κάθισμα με μεγάλο βάθος και προσπαθεί να μεταφέρει το σώμα του πιο έξω για να αποφύγει την πίεση αυτή, με τον τρόπο αυτό μεγαλώνει την απόσταση του σώματός του από τη στήριξη της πλάτης με αποτέλεσμα να αισθάνεται πόνους στην πλάτη και στην οσφυϊκή χώρα «Οσφυαλγία».

Αντίθετα όταν το κάθισμα έχει μικρό βάθος, περιορίζει την ολική στήριξη των μυϊκών επιφανειών των μηρών πάνω στο κάθισμα προκαλεί την αίσθηση κλίσης του σώματος προς τα εμπρός.

Συμπερασματικά, το βάθος καθίσματος 43,2 εκ. εξυπηρετεί κατά μέσο όρο το 90% των ανθρώπων.

Κλίση καθίσματος γραφείου

ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ:

Οι κλίσεις των καθισμάτων μετρώνται πάντα σε σχέση με τον κάθετο άξονα της πλάτης προς το δάπεδο με κλίση – 5* προς τα εμπρός και + 12* προς τα πίσω (ανάκληση), κατά βούληση και ανάλογα με το μηχανισμό ανάκλησης που θα επιλεγεί.

Μπράτσα καθίσματος γραφείου

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΑΤΣΑ:

Η στήριξη στα μπράτσα του καθίσματος ανακουφίζει τους μύες από το βάρος των ώμων και των ίδιων των χεριών.

Το ύψος των μπράτσων πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστο στο ίδιο ύψος ή και ψηλότερα από το γραφείο ή τον πάγκο για να μην τρίβεται το αντιβράχιο στην κόγχη της επιφάνειας του γραφείου ή της εργασιακής επιφάνειας.

Για το σκοπό συστήνουμε τα μπράτσα να είναι αυξομειούμενα καθ΄ ύψος για να προσαρμόζονται στο ύψος του γραφείου ή της εργασιακής επιφάνειας και στο μήκος του αντιβραχίου, μειώνοντας έτσι το ενδεχόμενο του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα και τενοντίτιδας του χεριού, που παρουσιάζονται συχνά σε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε όσους επιδίδονται σε καθιστικά επαγγέλματα, όπως αργυροχρυσοχόοι, περιπτερούχοι, καθηγητές, υπάλληλοι, ραδιοτεχνίτες, οδοντοτεχνίτες, ή άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό τα μπράτσα ή αλλιώς υποβραχιόνια να μετακινούνται και μπρος – πίσω καθώς έτσι δύναται η δυνατότητα να στηριχθούν καλύτερα τα χέρια, βάση διαφορετικών αναγκών.

Σημαντική παραμένει και η ρύθμιση των μπράτσων προς τα μέσα – έξω, καθώς έτσι δίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο εύρος ωφέλιμης έδρας βάση αναγκών σωματότυπου.

Ύψος καθίσματος γραφείου

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ:

κάθισμα Γραφείου γραφείο

Μια από τις βασικές προϋποθέσεις στο σχεδιασμό ενός καθίσματος είναι το ύψος της έδρας από το δάπεδο.
Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην πίεση που δέχεται το αφρώδες υλικό (καλουπωτή πολυουρεθάνη) από το βάρος του σώματος και πόσο μειώνεται το αρχικό ύψος του καθίσματος.

Όταν η επιφάνεια του καθίσματος είναι αρκετά ψηλά για τον άνθρωπο, τότε οι μυϊκές επιφάνειες κάτω από τους μηρούς του πιέζονται πάνω στην έδρα του καθίσματος από το βάρος τους με αποτέλεσμα να περιορίζεται η κυκλοφορία του αίματος σε εκείνα τα σημεία.

Εξ ίσου κακό είναι το ύψος του καθίσματος να μην επιτρέπει την άνετη και εξ ολοκλήρου επαφή των πελμάτων στο δάπεδο οπότε η σταθερότητα του σώματος ελαττώνεται.

Επίσης όταν το κάθισμα είναι αρκετά χαμηλό τα πόδια αναγκάζονται να εκτείνονται πολύ μπροστά από το κάθισμα με αποτέλεσμα να μετατοπίζουν το κέντρο βάρους και να αναγκάζουν τον κορμό του σώματος να κλείνει προς τα εμπρός και μακριά από την επιφάνεια στήριξης της πλάτης.

Η κλίμακα ρύθμισης του ύψους ενός καθίσματος είναι μεταξύ 37,5 και 52,5 εκ. για τους ενήλικες, με μέσο ύψος 43 εκ.,να εξυπηρετεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων.

Όταν το ύψος του καθίσματος είναι μέχρι 38 εκ. εξυπηρετεί ένα σχετικά ικανό αριθμό ενηλίκων με τη διαφορά ότι οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι θα χρειασθούν χώρο για τα εκτεινόμενα πόδια τους και δημιουργούν πρόβλημα έγερσης τους από αυτά.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αδριανουπόλεως 35 Καλαμαριά

ΑΘΗΝΑ: Αναγεννήσεως 31 & Σερρών γωνία, Νέα Φιλαδέλφεια
www.sigmaoffice.gr

facebook: https://www.facebook.com/SigmaOffice/

instagram: https://www.instagram.com/SigmaOffice/

Πηγή: sigmaoffice.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *