Θεσσαλονίκη: Πορεία στο κέντρο για την Εργατική Πρωτομαγιά – «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη πορεία Πρωτομαγιά

Εχει διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους γύρω από τα σημεία των συγκεντρώσεων

Συγκεντρώσεις και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιούνται σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και πολίτες.

Αρχικά, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κάλεσε τους πολίτες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το Ε.Κ.Θ. ενώ εν συνεχεία μετέβησαν στο άγαλμα Βενιζέλου όπου και ξεκίνησε πορεία η οποία θα κατευθυνθεί στην Εγνατία, έπειτα μέσω της Αγ. Σοφίας θα κατέβουν Τσιμισκή και θα καταλήξουν στη Βενιζέλου για να καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα πεσόντων εργατών.

Θεσσαλονίκη πορεία Πρωτομαγιά
Πηγή φωτό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΤΕΑΜ

«Το σάπιο σύστημα, το κράτος των λίγων και οι διεθνείς συμμαχίες των ιμπεριαλιστών είναι εχθρικά για τον λαό. Δεν αλλάζουν, δεν αποκτούν ανθρώπινο πρόσωπο. Στον δρόμο της ανατροπής βρίσκεται η ελπίδα. Ο γίγαντας λαός μπορεί να βάλει και θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, στον δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Θεσσαλονίκη πορεία Πρωτομαγιά
Πηγή φωτό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΤΕΑΜ

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν συλλογικότητες από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με βασικά αιτήματα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την αντίθεση σε πολεμικές συμμαχίες και κρατική καταστολή.

Θεσσαλονίκη πορεία Πρωτομαγιά
Πηγή φωτό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΤΕΑΜ

Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτή σε κομβικά σημεία του κέντρου, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε δρόμους γύρω από τα σημεία των συγκεντρώσεων.

Θεσσαλονίκη πορεία Πρωτομαγιά
Πηγή φωτό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΤΕΑΜ

24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ

Στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πρωτομαγιά συμμετέχει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 1η Μαΐου, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στις καθιερωμένες κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Διαβάστε επίσης  Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά - Που θα βρέχει και που θα έχει ήλιο

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ:

“Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε με 24ωρη Απεργία στις Απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Κ.Θ. για την 1η Μαΐου 2025.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τιμώντας τους Πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της εργατικής τάξης, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία και την Ειρήνη.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 1 Μάη, στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Τονίζουμε ότι θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την δρομολόγηση 50 λεωφορείων καθώς επίσης κανονικά θα εργαστεί η υπηρεσία εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α. και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (Ν1)”.

Το μετρό

Κατόπιν εντολής των αστυνομικών αρχών, σήμερα (1/5) στις 9:00, θα ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία των σταθμών «Βενιζέλου» και «Πανεπιστήμιο». Oι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να σταματούν σε αυτούς. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ώρα επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων σταθμών. H λειτουργία στους υπόλοιπους σταθμούς θα διεξάγεται κανονικά.