Θεσσαλονίκη: Θλίψη σε δημοτικό σχολείο – Πέθανε από κορονοϊό ο υποδιευθυντής

σχολείο Θεσσαλονίκη σχολεία σχολικό έτος

Εχασε τη μάχη ο εκπαιδευτικός

Θεσσαλονίκη: Ο υποδιευθυντής του 34ου Δημοτικού στην Θεσσαλονίκη έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Τη δυσάρεστη αναγγελία έκανε η διεύθυνση του σχολείου που σε σχετική ανάρτηση ανέφερε:

“Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο υποδιευθυντής του σχολείου μας Καραγκούνης Μιλτιάδης έχασε τη μάχη με το κορονοϊό και δε βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Ευχόμαστε καλό παράδεισο στο φίλο και συνεργάτη Μίλτο Καραγκούνη και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Για το θέμα αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης που αναφέρει:

“Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαμε χαρακτηρίσει «υγειονομικό ναρκοπέδιο» το πρωτόκολλο για τα σχολεία που προβλέπει ότι για να κλείσει μια τάξη θα πρέπει να νοσούν από κορονοϊό τα μισά παιδιά συν ένα επιπλέον (50%+1).

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας είναι η εικόνα που καταγράφεται στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που θρηνεί για το θάνατο του υποδιευθυντή του σχολείου που έχασε τη μάχη με το κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης  Καταγγελία σε βάρος διευθύντριας σχολείου: Αναγκάζει μαθητές να γονατίζουν και να ζητούν συγγνώμη

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο το σχολείο ουσιαστικά υπολειτουργεί καθώς 11 μόνιμοι δάσκαλοι και 3 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων νόσησαν με κορονοϊό, όπως επίσης και 20 μαθητές κατά μέσο όρο το μήνα.

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ξεκάθαρο πως η εφαρμογή του παράλογου αυτού πρωτοκόλλου έχει συμβάλει στην αύξηση της διασποράς του ιού και καθημερινά έχουμε εκατοντάδες νέα κρούσματα σε μαθητές.

Στον περιορισμό της διασποράς θα είχε συμβάλει σημαντικά η υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που προέβλεπε το κλείσιμο ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για 3 μόνο μέρες και την υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων μετά από 3 μέρες αφού πρώτα όλοι οι μαθητές έχουν υποβληθεί σε δωρεάν μοριακό τεστ.

Η εμφάνιση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον» δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Η αναθεώρηση του πρωτοκόλλου και η λήψη ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία πρέπει να αποτελέσουν ύψιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας”.

* Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *