Καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία

πρωτοβάθμια μάσκες

Τι αναφέρει η ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας και Παιδείας

“Τέλος” σε όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό που ισχύουν ακόμη στα σχολεία βάζουν με κοινή τους απόφαση τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας (ΦΕΚ2019 Β/30-3-2023).

Μεταξύ άλλων, δεν θα ισχύει πια η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν με κορονοϊό και πλέον οι απουσίες θα προσμετρώνται κανονικά.

Η ΚΥΑ έχει ένα άρθρο που αναφέρει:

Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695).

Επίσης, κανονικά θα υπολογίζονται πια οι απουσίες και λόγω γρίπης, που μέχρι τώρα καταγράφονταν αλλά δεν προσμετρούνταν.

Διαβάστε επίσης  Kορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (4/6) δωρεάν rapid test

Άρα, από τις 30 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες που είναι θετικοί στον κοροναϊό, δεν μένουν σε πενθήμερη απομόνωση ενώ οι απουσίες τους όσο νοσούν, θα προσμετρώνται κανονικά.