Σοκ από το έγκλημα στα Χανιά – Τα κίνητρα του εγκλήματος

Πέραμα Αρτα Κορινθία Αλεξάνδρεια ΕΛ.ΑΣ Θεσσαλονίκη, αστυνομικός τράπεζα Χαλκιδική Πέλλα Πατσούρα τροχαίο Ευελπίδων αστυνομικό αστυνομικός Κρήτη Πιερία Νέο Ηράκλειο

Τι συνέβη ανάμεσα σε θύτη και θύμα

Τι συνέβη ανάμεσα σε θύτη και θύμα

Σοκαρισμένα παραμένουν τα Χανιά, από το στυγερό έγκλημα που έλαβε χώρα χθες Κυριακή, μέρα μεσημέρι, με θύμα έναν 43χρονο άνδρα. Ο άτυχος Κρητικός, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, έπεσε νεκρός από τα πυρά που δέχτηκε από 60χρονο συντοπίτη του, με τον οποίο φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές.

Το φονικό έλαβε χώρα ακριβώς έξω από την επιχείρηση που διατηρούσε στο Βαμβακόπουλο Χανίων ο 43χρονος, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνοντας ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο. Το άγριο φονικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε πολυσύχναστο σημείο, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Ο άτυχος 43χρονος βρισκόταν στο μίνι-μάρκετ που διατηρεί επί της λεωφόρου Καζαντζάκη, τον κεντρικό δρόμο του Βαμβακόπουλου. Στη μία χθες το μεσημέρι ο 60χρονος μετέβη στο μίνι-μάρκετ. Ο δράστης φώναξε στο θύμα να βγει έξω από το κατάστημά του.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 60χρονος άνοιγε πυρ με καραμπίνα που έφερε μαζί του και τραυμάτιζε βαρύτατα τον 43χρονο πατέρα, ο οποίος έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος. Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος Κρητικός φέρεται να πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση τον άτυχο πατέρα, χρησιμοποιώντας κοντόκαννη κυνηγετική καραμπίνα.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ. Όντως, λίγο αργότερα, ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και παρέλαβε τον 43χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Διαβάστε επίσης  Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης στάβλου που κατηγορείται ότι θώπευσε μαθήτριες - «Επιανε μόνο τα κορίτσια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οπως ανέφερε το «ΚΡΗΤΗ TV», ο 60χρονος δράστης ενημέρωσε ο ίδιος τις Αρχές για την αποτρόπαια πράξη του. Φέρεται μάλιστα να ρώτησε αν πρέπει να παραδοθεί ή να περιμένει εκεί τους αστυνομικούς για να τον συλλάβουν.

Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κτηματικές διαφορές που φαίνεται ότι είχαν δράστης και θύμα είχαν οδηγήσει τους δύο άνδρες μέχρι τα… δικαστήρια. Το γεγονός αυτό φαίνεται, πάντως, ότι δεν πτόησε τον 60χρονο, ο οποίος χθες το μεσημέρι μετέβη στην επιχείρηση του 43χρονου και τον “εκτέλεσε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η σύζυγος του 43χρονου εκλιπόντος ήρθε αντιμέτωπη με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο την έστειλε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η χήρα του άτυχου προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου δεν είχε μέχρι χθες ξεπεράσει την περιπέτεια υγείας η οποία την ταλαιπωρούσε.

Η είδηση για το στυγερό έγκλημα έχει βυθίσει σε ανείπωτο πένθος το Ορθούνι, το Βαμβακόπουλο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, όπου το θύμα ήταν γνωστός. Συγγενείς και φίλοι του 43χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο αγαπημένος τους Κ.Κ. δε βρίσκεται πια στη ζωή…

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τραγική φιγούρα της όλης υπόθεσης αποτελεί – μεταξύ άλλων – το ανήλικο παιδί του 43χρονου, το οποίο αφενός έχασε αδόκητα τον πατέρα του, και αφετέρου έχει τη μητέρα του να “παλεύει” για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πηγή: neakriti.gr