Κριτική στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές ασκεί ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως αναφέρει ο Χρ. Γιαννούλης το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης, αντίθετα επισημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τις Ομοσπονδίες.
Σε δήλωσή του αναφέρει: “Η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου για τις λαϊκές αγορές, φανερώνει αδιαλλαξία αλλά και αδυναμία να αντιληφθεί την αγωνία χιλιάδων επαγγελματιών και παραγωγών.
Στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών θα ανατίθεται σε εταιρίες που θα προκύπτουν από συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα καθορίζουν μάλιστα την αξία κάθε προκηρυσσόμενης θέσης στις λαϊκές αγορές. Επίσης, προβλέπεται η συμμετοχή εταιριών και νομικών προσώπων που θα μπορούν να πλειοδοτούν για τη χορήγηση θέσης στις λαϊκές αγορές.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν να βάλουν χέρι και στις λαϊκές αγορές και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί υπέρ τους;
Είναι αυτονόητο ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. Αντίθετα η κοινή πρόταση που επεξεργάστηκαν και κατέθεσαν όλες οι Ομοσπονδίες της χώρας, είναι ένα πλαίσιο ρεαλιστικό, που εστιάζει στα χρόνια προβλήματα του κλάδου και πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την επανέναρξη των διαβουλεύσεων μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδιών”.