Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Διαγνώστηκε με καρκίνο στον λάρυγγα και το στήθος η τενίστρια

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

Θα υποβληθεί άμεσα σε θεραπεία

Δύσκολες στιγμές περνάει η γνωστή τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, καθώς, όπως αποκάλυψε, έχει διαγνωστεί με καρκίνο στον λάρυγγα, ενώ της επανεμφανίστηκε και εκείνος στο στήθος.

Πάντως, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα στην τεράστια καριέρα της ήταν τυχερή ως προς το γεγονός πως διέγνωσε νωρίς και τους δύο καρκίνους. Συγκεκριμένα, ο καρκίνος στον λάρυγγα της Ναβρατίλοβα είναι πρώτου βαθμού. Όταν υποβλήθηκε σε εξετάσεις στον λάρυγγα, έκανε εν συνεχεία περαιτέρω εξετάσεις για να διαγνωσθεί με καρκίνο και στο στήθος. Το 2010, η Ναβρατίλοβα είχε διαγνωσθεί με μη διηθητικό καρκίνο του μαστού.

«Αυτή η διπλή προσβολή είναι σοβαρή, αλλά εξακολουθεί να διορθώνεται, και ελπίζω σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα», δήλωσε η Αμερικανίδα -με καταγωγή από την Τσεχοσλοβακία- τενίστρια.

Η 66χρονη Ναβρατίλονα θα υποβληθεί σε θεραπεία άμεσα, δηλαδή θ’ αρχίσει μέσα στον Ιανουάριου, με την πρόγνωση να είναι θετική λόγω του ιστορικού θετικών εκβάσεων για αυτή τη μορφή καρκίνου. Ο καρκίνος στον λάρυγγα είναι τύπου HPV, ο οποίος ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία. Έξι μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού το 2010, η Ναβρατίλοβα κρίθηκε χωρίς καρκίνο, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε ογκεκτομή, ενώ είχε υποβληθεί και σε ακτινοβολίες για διάστημα έξι εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης  Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο

«Πραγματικά δεν μιλούσα συχνά για τον καρκίνο του μαστού πριν να τον πάθω», δήλωσε η Ναβρατίλοβα στο αμερικανικό εβδομαδιαίο περιοδικό “PEOPLE” και πρόσθεσε: «Τώρα, με πλησιάζουν γυναίκες και μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι υπάρχει ζωή μετά τον καρκίνο».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi/Actionimages

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ