Σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου είναι η επίσημη πρεμιέρα για το “καλάθι της Σαρακοστής”, το οποίο αναμένεται να ανακουφίσει λίγο τους πολίτες με τα ψώνια για την Καθαρά Δευτέρα.
Το λεγόμενο «καλάθι της Σαρακοστής», θα περιέχει προϊόντα νηστίσιμα και θα ισχύει μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα.
Το νέο καλάθι θα περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά, με δυο τουλάχιστον είδη σε κάθε σούπερ μάρκετ.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο πασχαλινό καλάθι, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.
Τι περιλαμβάνει
Χαλβά
Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές)
Κατεψυγμένα θαλασσινά (2 τουλάχιστον προϊόντα)
Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, η λαγάνα φέτος θα πωλείται έως και ένα ευρώ ακριβότερη από πέρσι και η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί από 3,50 έως 5 ευρώ.
Ενδεικτικά οι τιμές:
Λαγάνα(Αθήνα): 3€ – 3,90€
Λαγάνα(Θεσσαλονίκη): 2,50€ – 3,40€
Χαλβάς: 6,60€ – 13,80€ κιλό
Ταραμοσαλάτα: 6€ – 6,50€/κιλό
Τουρσί: 3€ – 3,50€
Χταπόδι: 20€- 23€
Καλαμάρι: 20€ – 22€
Θράψαλα: 11 – 13€
Γαριδάκι ελληνικό: 7€ – 8€