Δύσκολη η φετινή σεζόν

Ζορπίδης σεζόν τουρισμός

του Μιχάλη Ζορπίδη

Ιδιοκτήτη του Zorpidis Travel Services, Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Δυστυχώς η Πανδημία του Covid 19 έχει ανοίξει μία βαθιά πληγή στην ελληνική βιομηχανία του τουρισμού, πληγή που θα προκαλέσει πόνο σε εκατομμύρια Έλληνες και θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.

Οι επιπτώσεις είναι τόσο σοβαρές και τόσο βαθιές λόγω της έκτασης που πήρε η Πανδημία και τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσής της. Αλλά δυστυχώς και επειδή δεν ελήφθησαν τα σωστά μέτρα την κατάλληλη στιγμή, που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν λιγάκι την κατάσταση.

Προσωπικά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη επίπτωση αφορά την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που μειώνει αισθητά την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και ουσιαστικά στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα ακούμε για δισεκατομμύρια που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση για να σώσει την οικονομία. Αυτά λοιπόν τα χρήματα θα πρέπει να φτάσουν εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Και γρήγορα. Να μην χαθούν στο δρόμο.

Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι ένα γενναιόδωρο κονδύλι θα πρέπει να δοθεί για να πάνε οι Έλληνες διακοπές. Θα πρέπει να επεκταθεί το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού με μεγαλύτερα ποσά και με πολύ περισσότερους δικαιούχους ώστε να βοηθηθούν οι δυνατόν περισσότεροι Έλληνες και να πάνε διακοπές. Αλλά το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού θα πρέπει να περιλάβει όλη την αλυσίδα των επαγγελμάτων του τουρισμού: από τη μετάβαση και τη διαμονή μέχρι τη διατροφή και την ψυχαγωγία. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιες επιχειρήσεις να επιβιώσουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *