Τι θα γίνει αν πάψει να μας… φροντίζει ο Ταγίπ;

Τσίπρας

του Τάσου Παπαδόπουλου

Δημοσιογράφου

“Ας φροντίσει η Ελλάδα τον εαυτό της από εδώ και πέρα”…Τάδε έφη ο Ερντογάν εξερχόμενος από την προσευχή της Παρασκευής.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η δήλωση έγινε μετά την επιφοίτηση του πνεύματος, του Αλλάχ στην προκειμένη περίπτωση, μιας και ο σουλτάνος της Άγκυρας έχει απευθείας επαφή με τον μεγαλοδύναμο του Ισλάμ ή ήταν αποτέλεσμα οργής του σουλτάνου.

Από την μια ό Ερντογάν, που δηλώνει αποχή από την φροντίδα του κι από την άλλη ο Ακάρ, που αγωνιά για την αποπληρωμή των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας δημιουργεί στον καθένα μας ένα συναίσθημα υπερπροστασίας, σαν κι αυτό της καταπιεστικής μητέρας, που προέρχεται από τον εξ ανατολών γείτονά μας.

Είδατε τι καλούς γείτονες που έχουμε; Μέχρι και ευγενικές προειδοποιήσεις κάνουν στα υπουργικά ελικόπτερα προκειμένου να μην πετάνε σε αποστρατικοποιημένες περιοχές. Τέτοια φροντίδα ούτε ο γείτονας μας που ζει στο διπλανό διαμέρισμα δεν μας δείχνει.

Τι λένε οι άνθρωποι; Να μην ξοδευόμαστε εξοπλίζοντας τα νησιά, να μην αγοράζουμε Rafale και Belharra, γιατί χρωστάμε πολλά και δεν θα τα πληρώσουμε, όπως είπε ο καλός Ερντογάν στον Μακρόν γιατί είμαστε… μπαταχτσήδες. Και προσθέτουν. Μάταιος κόπος, όσα και να πάρετε δεν φτάνουν να μας αντιμετωπίσετε. Πολύ απλά αισθάνονται σαν τον Γολιάθ απέναντι στον Δαβίδ.

Για να δείξουν πόσο μας σκέφτονται θυμίζουν το οθωμανικό παρελθόν τους, που τα περνούσαμε ζωή και κότα κι εμείς ως άσωτοι υιοί πρώτοι το ρίξαμε στις επαναστάσεις παρασύροντας στη συνέχεια και τους λοιπούς Βαλκάνιους. Αποτέλεσμα αιματοχυσίες, που χάλασαν την ησυχία του Βεζίρη τους.

Γι αυτό και ο Κεμάλ του έστειλε από εκεί που ήρθε. Δημιούργησε το νέο τουρκικό κράτος σε περιορισμένα όρια, που κάθονται σαν στενός κορσές στον γιγάντιο Ταγίπ και γι’ αυτό θέλει να αποτινάξει τα δεσμά των συμφωνιών και να απλώσει τα φτερά του σε θάλασσες και στεριές.

Κι επειδή ο νέος σουλτάνος έχει μια τρομοκρατικοφοβία, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ξετρυπώνει εχθρούς του καθεστώτος του. Χώνει στην φυλακή τους πάσης φύσεως αντιφρονούντες. Από δικαστές και δημοσιογράφους μέχρι πολιτικούς αντιπάλους και στρατιωτικούς.

Αλλά και το 24% και πλέον που νιώθουν και αισθάνονται Κούρδοι, τους κυνηγάει εντός και εκτός της επικράτειάς του. Φυλακίζει τους αρχηγούς του κόμματος τους και βομβαρδίζει τις όμορες χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό, από το Ιράκ μέχρι την Συρία, γιατί θέλει να εξοντώσει μέχρι και τον τελευταίο επί της γης Κούρδο. Τι άκαρδος πατριός είναι ο άνθρωπος αυτός.

Αλλά και οι Σουηδοί που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, γιατί προκαλούν τον Ταγίπ με τις σημαίες του PKK και την αφεντομουτσουνάρα του Οτσαλάν, που προβάλλουν στα κυβερνητικά κτίρια τους; Όλα αυτά το ερεθίζουν. Με αυτά και με εκείνα να μην περιμένουν να δουν να ανοίγει η πόρτα του ΝΑΤΟ. Ο Ταγίπ θα σταθεί μπροστά της και δεν θα τους επιτρέψει να την διαβούν.

Βεβαίως ο νέος Βεζίρης που αγνοεί τους Κούρδους και τα δικαιώματα τους εντός Τουρκίας, κόπτεται για τους Τουρκοκύπριους, που αποτελούσαν το 18% των κατοίκων της Μεγαλονήσου το 1974. Γι αυτό και οι προκάτοχοί του έστειλαν τον Αττίλα να επανορθώσει αυτή την αδικία.

Γιατί λοιπόν κατηγορούν για αποσχιστική δραστηριότητα το PKK όταν οι προκάτοχοί του και ο ίδιος ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο στην Κύπρο.

Τώρα κατηγορούν τον Κ. Μητσοτάκη που βάζει τρίτους να μπερδεύονται στο μεγάλο πακέτο των διεκδικήσεων της Άγκυρας. Να λύσουμε τις διαφορές μας μόνοι μας λέει ο πολύς Ταγίπ. Δεν μας χρειάζονται, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ευρωπαίοι, ούτε το Διεθνές Δίκαιο, και ούτε τα Διεθνή Δικαστήρια.

Υπάρχει το οθωμανικό δίκαιο, που επικαλούνται, βάζουν την χαντζάρα πάνω στο τραπέζι και λένε στην Αθήνα, το μισό Αιγαίο δικό μου. Τα νησιά που δεν σου ανήκουν, γιατί έβαλες στρατό για να τα προστατέψεις; Υπάρχουν και άλλα 142 δεν είναι δικά σου, γιατί δεν αναφέρονται ονομαστικά στην Λωζάνη και στο Παρίσι.

Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που παραβλέπουν οι Τούρκοι, αλλά αναφέρεται ρητά στις Διεθνείς Συνθήκες. Τι λέει αυτή; Ότι πέραν των τριών μιλίων από τις ακτές της Μικράς Ασίας, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα σε νησιά και βραχονησίδες.

Στο παραμύθι τους προσθέτουν και τα περί των καταπιεσμένων “Τούρκων” της Θράκης και άλλα φούμαρα. Στην Θράκη ανάμεσα σε αυτούς που τσουβαλιάζουν ως ομοεθνείς τους, ένα σημαντικό ποσοστό το 40% των 120.000 είναι Πομάκοι και με ανακοινώσεις των επίσημων οργάνων τους αρνούνται την κηδεμονία της Άγκυρας.

Αλλά οι όψιμοι προστάτες των ομοεθνών τους, δεν μας λένε τι έγιναν οι 120.000 Ρωμιοί της Πόλης. Πόσο κουρέλιασαν την Λωζάνη σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο;

Αυτά που λένε και αυτά που πράττουν εμείς στην Ελλάδα τα λέμε προφάσεις εν αμαρτίαις. Πολύ απλά υπονοούν εμείς έχουμε πληθυσμιακή έκρηξη, εσείς όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη συρρίκνωση, θα έρθουμε να καταλάβουμε μέρος της επικράτειάς σας, γιατί έχουμε ανάγκη από ζωτικό χώρο.

Εξάλλου δεν το κρύβουν οι άνθρωποι. Όταν μιλούν για την Κωνσταντινούπολη την Αγιά Σοφιά, την Ιωνία και πολλές άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας λένε ξεκάθαρα τις κατακτήσαμε. Με αυτές τις αυτοκρατορικές βλέψεις γεννάται το απλό ερώτημα. Τι σχέση έχουν αυτοί οι πολεμοχαρείς ανατολίτες με την υπόλοιποι Ευρώπη;