40ο «Σπάρταθλον»: Δόθηκε η εκκίνηση από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (ΦΩΤΟ)

Σπάρταθλον

Ο μεγαλύτερος αγώνας υπεραποστάσεων στην ιστορία του αθλητισμού

Σήμερα (30/9) το πρωί, δόθηκε στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης η εκκίνηση του μεγαλύτερου αγώνα υπεραποστάσεων στην ιστορία του αθλητισμού. Το 40ο «Σπάρταθλον» είναι γεγονός.

353 δρομείς από 53 χώρες ξεκίνησαν να διασχίζουν την απόσταση από την Αθήνα και αναμένονται στην πόλη της Σπάρτης τα ξημερώματα του Σαββάτου 01/10. Στο 14ο σημείο ελέγχου, έχοντας διανύσει τα πρώτα 51,2 χιλιόμετρα της διαδρομής, προηγούνται 41 αθλητές, στους οποίους συγκαταλέγονται και 3 Έλληνες.

Στην 1η θέση είναι ως τώρα ο Ιάπωνας Somiya Toru, στην 2η ο Ούγγρος Eros Tibor και στην 3η ο επίσης Ιάπωνας, και γνωστός για τις επιδόσεις του στο «Σπάρταθλον»
Ishikawa Yoshihiko .

Ακολουθούν στην 4η θέση γενικής κατάταξης και 1η από τις γυναικείς συμμετοχές, η Αμερικανίδα Herron Jacquelyn Camille καθώς και ο πρώτος Έλληνας , Ροδόπουλος
Νικόλαος στην 5η θέση. 6ος ο Βραζιλιάνος Marcio Batista de Oliveira (επίσης γνωστός στον κόσμο του Σπαρτάθλου) και 7ος καθώς και 2ος Έλληνας, ο περσινός νικητής Ζησιμόπουλος Φώτης, ο οποίος ενώ ήταν 2ος στην γενική κατάταξη, σε κάποιο σημείο του αγώνα, χάθηκε η σήμανση του δρόμου με αποτέλεσμα να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Διαβάστε επίσης
Τραγωδία: Ενας νεκρός μετά από φωτιά στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Την 10αδα συμπληρώνουν ο Datavs Ugis από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Horcicka Jiri από την Τσεχία και ο Mayringer Peter από την Ολλανδία.
Την 3αδα γυναικών συμπληρώνουν , η Λετονή Dzaviza Diana (14η στη γενική) και η Lizak Mariza από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την 3αδα των Ελλήνων αθλητών συμπληρώνει ο Σφίτης Νικόλαος (29ος στη γενική).

Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Τουρισμού. Το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ εκκίνησε με την χρυσή ετικέτα ποιότητας,”Golden Label” την οποία απένειμε η Διεθνής Ομοσπονδία Δρομέων Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα σε LiveStreaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου Σπάρταθλον, www.spartathlon.gr.

Σπάρταθλον