Ερχεται ο 1ος Διεθνής Αγώνας SUP στο Θερμαϊκό

SUP

Το διήμερο 16-17 Απριλίου 2022

Όρθιοι surfer πάνω σε κανό και μ ένα κουπί στο χέρι θα δαμάσουν τα κύματα σε έναν ξεχωριστό αγώνα ευελιξίας και πλευστότητας στο νερό.

Στις 16 και 17 Απριλίου οι λάτρεις της περιπέτειας του υγρού στίβου σε μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και της Περαίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα, που θα προσφέρει ο 1ος Διεθνής Αγώνας SUP που θα γίνει στον Θερμαϊκό.

Περίπου 45 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό θα πάρουν μέρος στον αγώνα που διοργανώνουν το πρώτο αναγνωρισμένο σωματείο SUP από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την επωνυμία A.C.AETOS SUP Team και ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού στην Περαία.

Η πρώτη θαλάσσια Διεθνής αναμέτρηση SUP φιλοδοξεί να καθιερώσει επίσημα πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκη ένα άθλημα που αναπτύσσεται δυναμικά και στην χώρα μας. Ο αγώνας θα φιλοξενήσει 6 διαφορετικά αγωνίσματα SUP με αγωνιζόμενους άτομα ηλικίας από 12 έως 50+ χρονών. Για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία της πόλης θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας, που θα ξεκινήσουν από το κεντρικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα διασχίσουν όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης και θα τερματίσουν στην Περαία ενώ μια σειρά αθλημάτων θα τη δουν αποκλειστικά στο Δήμο Θερμαϊκού.

Ο Διεθνής αγώνας αποκτά μοναδικό ενδιαφέρον αφού είναι ο πρώτος αγώνας SUP της χρονιάς στο Πανελλήνιο Αγωνιστικό Καλεντάρι και τα αποτελέσματα του θεωρούνται ως τεστ για τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βόλο στα μέσα Μαΐου.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αετός έχει 30 αθλητές σε δυο τμήματα ανάπτυξης παίδων και ενηλίκων και συνεχίζει την προσπάθεια ενεργοποίησης όσων επιθυμούν να γνωρίσουν το SUP. Για τον διοργανωτή των αγώνων Στέλιο Μουστακαλή το συγκεκριμένο άθλημα είναι μια ιδανική μορφή άσκησης για ολόκληρο το σώμα. «Τα πόδια και ο κορμός γυμνάζονται καθώς ο κωπηλάτης πρέπει να ισορροπήσει πάνω στη σανίδα ενώ το πάνω μέρος του κορμιού γυμνάζεται κάνοντας κουπί. Πολλοί περιγράφουν το SUP ως ένα εύκολο άθλημα εμπειρίας και έτσι εν τέλει έτσι είναι. Μια κουπιά και έφυγες…».

Για τη συμμετοχή στον αγώνα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.