Κατάρ: Θέλει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 μετά το φετινό Μουντιάλ

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ, καθώς η διοργάνωση συνεχίζεται με την επικείμενη φάση των προημιτελικών.

Σύμφωνα με το Reuters, η μέχρι τώρα επιτυχημένη διεξαγωγή του έχει ενθαρρύνει τους Καταριανούς και ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι πλέον είναι ικανοί και πιο έτοιμοι να φιλοξενήσουν στην Ντόχα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032.

Θα έχουν προηγηθεί εκείνοι στο Παρίσι (2024), το Λος Άντζελες (2028) και το Μπρίσμπεϊν (2032) κι αν τελικά το Κατάρ γίνει η τέταρτη διαδοχική διοργανώτρια, θα είναι κι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μια μουσουλμανική χώρα.

Θυμίζουμε ότι η χώρα της Μέσης Ανατολής απέτυχε να μπει στη λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020, λόγω ανησυχιών για τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες, με τους Αγώνες στη συνέχεια να πηγαίνουν σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο αντίστοιχα.

Για τους λόγους αυτούς, είχε ζητήσει να μεταφέρει τη διοργάνωση τέλη Νοέμβρη, όπως ακριβώς έκανε δηλαδή και με το Μουντιάλ, αλλά στην περίπτωση εκείνη το αίτημα απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Πηγή: sport24.gr