Ολυμπιακοί Αγώνες: Κάθετη η Λετονία για τον αποκλεισμό Ρωσίας και Λευκορωσίας

σαν σήμερα Ολυμπιακούς Αγώνες, ημερομηνίες Ολυμπιακοί Αγώνες Ελλάδα ΔΟΕ Ολυμπιακοί Αγώνες

Απειλεί πως δεν θα στείλει δικούς της αθλητές στο Παρίσι

Μεγάλο θέμα έχει προκληθεί γύρω από το αν θα συμμετέχουν ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι, η Ρωσία και η Λευκορωσία.

Το γεγονός πως η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως είναι ανοιχτή να συμπεριλάβει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ως ουδέτερους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά της Λετονίας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λετονίας δήλωσε στο Reuters ότι σε αυτή την περίπτωση, οι Λετονοί δεν θα στείλουν τους δικούς τους αθλητές, στη διοργάνωση του Παρισιού.

«Αν χρειαστεί να πάρουμε μια απόφαση τώρα, φυσικά δεν θα πάμε σε τέτοιους Αγώνες. Αλλά οι Αγώνες του Παρισιού είναι ενάμιση χρόνο μακριά. Θα δούμε τι θα συμβεί στην Ουκρανία. Ελπίζουμε ότι ο ουκρανικός λαός θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και εμείς να βρεθούμε σε μια νέα κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπός της μιλώντας στο Reuters.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, από την πλευρά του, προέτρεψε τη ΔΟΕ να απαγορεύσει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Παρίσι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 28 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης  Νταγκεστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λετονία, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας, μαζί με την Εσθονία και τη Λιθουανία. Οι εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές της Λιθουανίας και της Εσθονίας δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δήλωσαν χθες (31/1) οι πρόεδροί τους στα εγχώρια ΜΜΕ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών και της Πολωνίας συμφώνησαν χθες ότι οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι «αποδεκτοί» όσο συνεχίζεται η εισβολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Οι υπουργοί αθλητισμού της Βαλτικής θα συναντηθούν την Πέμπτη για να συζητήσουν μια κοινή έκκληση προς τη ΔΟΕ να αποκλείσει τους αθλητές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, δήλωσε σήμερα ο Λιθουανός υπουργός Παιδείας, Επιστήμης και Αθλητισμού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ