Πάρκο για ΑΜΕΑ στο χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου στην Τούμπα

Η θέση της Κυβέρνησης, του Δημάρχου και του Μητροπολίτη

Στο Δημόσιο θα μείνει ο χώρος στο πρώην Ορφανοτροφείο στην Τούμπα, αφού η έκταση θα δοθεί στο Δήμο που εκεί θα κατασκευάσει πάρκο για ΑΜΕΑ.
Χθες το πρωί, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος τόνισε πως η Μητρόπολη δε δέχεται την έκταση που ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των λουτρών της Θέρμης, για την δημιουργία κέντρου χρόνια πασχόντων.

Οπως δήλωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»: «Αυτό το οικόπεδο εφόσον είναι στη Θέρμη είναι της περιοχής της Μητρόπολης Κασσανδρείας, αρά σημαίνει ότι δε μπορεί να γίνει εκεί το έργο, διότι αν το κάναμε πρέπει να περνάμε μέσα από την Μητρόπολη. Δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε. Είναι η εκκλησιαστική τάξη», ενώ διερωτήθηκε, «Σε ξένο τόπο εκκλησιαστικά πως θα πάω εγώ».

Η απάντηση της Κυβέρνησης
Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη δήλωση του Μητροπολίτη Άνθιμου τονίζουν ότι «Για το λαό της Θεσσαλονίκης και για την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η δημιουργία του πάρκου στο πρώην ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος και θα προχωρήσει σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης του οποίου η προσφορά είναι σημαντική».
Παράλληλα, από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι «Εξίσου σημαντική φυσικά είναι και η δημιουργία ιδρύματος χρονίως πασχόντων».

Η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη
Με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με το ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσπάθησε να βρει μία λύση, η οποία να ικανοποιεί όλες τις πλευρές, στο πνεύμα και της συνάντησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό και τον Μητροπολίτη στο περιθώριο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης. Εκτιμώ πως υπάρχει περιθώριο να βρεθεί λύση και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *