Αλλάζει από σήμερα (16/10) το σκηνικό του καιρού – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη καιρός βροχή

Που θα πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού

Βροχές και καταιγίδες πρόκειται να πλήξουν την χώρα από σήμερα έως και την Πέμπτη, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα την Τρίτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα πέσει στη βορειοδυτική Ελλάδα, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, όπου ενδέχεται να υπάρξουν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Βροχές θα σημειωθούν και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα σήμερα, «όμως δεν θα είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση όσο αύριο, Τρίτη» αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος. «Όσο πιο νότια, δηλαδή από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια, ο καιρός δεν φαίνεται να μεταβάλλεται σημαντικά».

Στην Αττική, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με συννεφιές προς τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Όσον αφορά την σημερινή ημέρα, θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να εντείνονται αργότερα προς τα κεντρικά και βόρεια.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εφιστά την προσοχή για αύριο, Τρίτη. Συγκεκριμένα, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στα δυτικά και βόρεια, προς τη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την Κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από Τετάρτη και έπειτα, το κύμα θα κινηθεί πιο νότια, νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές, ενώ από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά.