“Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα”: Ανοίγει τον Μάρτιο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

θερμοσίφωνες

Εντός των ημερών η ανακοίνωση των λεπτομερειών του προγράμματος

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα”.

Το πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα” θα αφορά τόσο για την εγκατάσταση θερμοσιφώνων, όσο και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία», που θα στηρίζει μέχρι 10 κιλοβάτ.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ως προς το δεύτερο, το ποσοστό επιδότησης για την μπαταρία θα φτάσει ακόμη και το 100%.

Το σύστημα φωτοβολταϊκών με μπαταρία βοηθά τους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία και τη νύχτα, ενώ σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο υπουργός, οι δικαιούχοι θα είναι ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως για τα προγράμματα τα οποία αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον επόμενο μήνα θα ισχύσουν κριτήρια αντικειμενικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Διαβάστε επίσης  Μέχρι πότε παρατείνεται το πρόγραμμα "Ερευνώ - Καινοτομώ"

Επίσης τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», ένα πρόγραμμα που το περιμένουν χιλιάδες οικογένειες προκειμένου να αλλάξουν τους δαπανηρούς ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με ηλιακούς.

Στη διεύθυνση «allazothermosifona.gov.gr» τα νοικοκυριά θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να αλλάξουν τον ηλεκτρικό με ηλιακό θερμοσίφωνα και να στείλουν τον παλιό σε ανακύκλωση.

Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είπε ότι η χώρα μας «είναι από τις τρεις φτηνότερες ευρωπαϊκές χώρες στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος λιανικής.

Αναγνώρισε πάντως ότι «δεν έχουμε λύσει ακόμη το πρόβλημα» σημειώνοντας πως «υπάρχουν ακόμα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, για αυτό ερχόμαστε και απορροφούμε το 100% της αύξησης στα ευάλωτα νοικοκυριά».