Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή (14/1) – Τι να προσέξετε κατά τις χειμερινές εκπτώσεις

χειμερινές εκπτώσεις

Ανοιχτά θα είναι την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι χειμερινές εκπτώσεις.

Το προτεινόμενο ωράριο με το οποίο θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά είναι από 11:00 μέχρι τις 18:00, ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 21/01, καθώς oι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου.

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά.

ΑΒ Βασιλόπουλος – Κλειστό

Σκλαβενίτης – Κλειστό

Κρητικός – Κλειστό

Market in – Χωρίς επίσημη ανακοίνωση (πιθανόν κλειστό)

Μy Market – Χωρίς επίσημη ενημέρωση (ανακοινώσεις θα γίνουν ΕΔΩ)

Μασούτης – Ανοιχτό ΜΟΝΟ το κατάστημα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από 07:00-23:00

Ανοιχτά θα είναι ωστόσο τα μίνι μάρκετ αλλά και τα OK Market που έτσι κι αλλιώς λειτουργούν Κυριακές και αργίες.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Πηγή φωτό: Eurokinissi