ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη προγράμματα για ανέργους ηλικίας 25 έως 45 ετών – Πως θα τα βρείτε

εργασία ψηφιακή κάρτα εργασίας

Το έργο στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων

Διαθέσιμα για ωφελούμενους-ανέργους που έχουν επιλεγεί από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών», είναι ορισμένα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, η επιλογή γίνεται μέσα από τον ιστότοπο voucher.gov.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «ΔΥΠΑ – Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τα εγκεκριμένα προγράμματα ψηφιακών ή πράσινων δεξιοτήτων από τα οποία θα επιλέγουν οι άνεργοι-ωφελούμενοι θα εμφανίζονται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο:

απόφοιτος υποχρεωτικής,

δευτεροβάθμιας,

τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.

καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Το έργο στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων και στη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με σκοπό την αναβάθμιση και πιστοποίηση δεξιοτήτων, καθώς και την απασχόληση ανέργων για τουλάχιστον 6 μήνες.

Η κατάρτιση υλοποιείται εξ αποστάσεως και διαρκεί 80 ώρες (τουλάχιστον 60 ώρες σύγχρονης και έως 20 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης) και ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν από ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης.

Διαβάστε επίσης  e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Μαΐου

Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για 6 μήνες σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), έως 6.132 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων υποβάλλονται με ένα κλικ εδώ.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Πηγή φωτό: Envato.com