Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο παράτασης για τις αιτήσεις

ρεύμα κλιματιστικό

Λόγω και της χαμηλής συμμετοχής

Αύριο Παρασκευή 19 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση, λόγω και της χαμηλής συμμετοχής.

Μάλιστα, οι αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση είναι κοντά στο επίπεδο των 390.000. Σύμφωνα με πηγές των υπουργείων πρόκειται για έναν «αδύναμο» αριθμό, δεδομένου πως οι δυνητικά δικαιούχοι της επιδότησης είναι περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ, με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης η οποία θα χορηγηθεί στον καθιερωμένο έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που λαμβάνουν από τον εκάστοτε πάροχο τους.

Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, με την προϋπόθεση πως οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ (κλικ εδώ).

Πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία που κρατά μόλις ενα με δύο λεπτά. Συγκεκριμένα:

Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα myAADE
Πληκτρολογεί τον αριθμό παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας
Συμπληρώνει τα τετραγωνικά της κατοικίας
Επιλέγει αν είναι ο ιδιοκτήτης, ο μισθωτής ή αν φιλοξενείται στο ακίνητο και προσθέτει τα στοίχεία που του ζητούνται, όπως πχ το ΑΦΜ του εκμισθωτή.
Τέλος, συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την οριστική υποβολή της αίτησης και αμέσως ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αν η δήλωση του έγινε «αποδεκτή» ή αν «απορρίφθηκε», καθώς και τους λόγους της μη έγκρισης.

Σημειώνεται πως δεν γίνεται αποδεκτή η αίτηση για αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τον οποίο έχει εγκριθεί επίδομα θέρμανσης άλλου τύπου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.λπ.), για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 και για όσους δεν πληρούν τα εισοδηματικά / περιουσιακά κριτήρια.