Επτάμηνη απασχόληση για 25.000 νέους ανέργους έως 29 ετών 

εργασία υπολογιστής

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, περιλαμβάνει η νέα δράση απασχόλησης που έχει στόχο την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 νέων ανέργων.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας και οι ωφελούμενοι θα αμειφθούν με τον κατώτατο μισθό.

Δείτε επίσης: Sports Pass: Voucher 300 ευρώ για μαθητές – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι θα λάβουν:

-μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό
-αναλογία δώρων εορτών
-αναλογία επιδόματος αδείας
-μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης  e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι και τις 31 Μαΐου

Σημειώνεται πως στους παρόχους των θέσεων προεργασίας (επιχειρήσεις) δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Πρόκειται για δράση που στόχο έχει την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας- προεργασίας ανέργων νέων, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνονται από την ΔΥΠΑ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή φωτό: Envato.com