Ερχεται η κακοκαιρία “Λέανδρος” – Χιονοπτώσεις και παγετός στη χώρα

χιόνι χιόνια χιονιά Θεσσαλονίκη χιόνια Μακεδονία

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ξεκινά από το βράδυ ψυχρή «εισβολή», με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες και αναμένεται να πλήξει τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο οι ειδικοί ονόμασαν «Λέανδρο», θα συνοδεύεται από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές, ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός και θα υπάρξουν χιονοπτώσεις από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης.

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος -ιδιαίτερα τις νύχτες- αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *