Γιατί είναι “κακό σημάδι” οι υψηλές θερμοκρασίες επιφανείας της θάλασσας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (ΧΑΡΤΗΣ)

θερμοκρασίες θάλασσες

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και εντείνονται ανησυχητικά φαινόμενα στις θάλασσες στην Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική, όπως οι μέδουσες, τα φύκια, τα σκουπίδια και οι αφροί.

Φαίνεται, πως μια αιτία μπορεί να είναι οι υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια των θαλασσών που σε αυτές τις δύο περιοχές είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί. Η σελίδα Forecast Weather Greece σε ανάρτησή της κάνει λόγο για σοκαριστικά στοιχεία που παράλληλα θα πρέπει να μας ανησυχήσει.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Σοκαριστικές οι θερμοκρασίες επιφανείας της θάλασσας όπως μετρήθηκαν σήμερα από μετεωρολογικό δορυφόρο. Οι θερμοκρασίες ειδικά στο ΒΔκο Αιγαίο και τον Θερμαϊκό/Χαλκιδική είναι στους 28-29 βαθμούς, και τοπικά έως 30 (!!!!!).

Πολύ πολύ κακό σημάδι αυτό καθώς με την πρώτη οργανωμένη κακοκαιρία όλη αυτή η συσσωρευμένη ενέργεια, που είναι συγκλονιστικά τεράστια, θα μεταφραστεί με άσχημο τρόπο.

Διαβάστε επίσης
Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Μπορεί να είναι καλοκαίρι, μπορεί να ζούμε στην Ελλάδα αλλά η φετινή εμμονή είναι ακραία και μακάρι να μην χρειαστεί να το καταλάβουμε στο πρώτο χαμηλό βαρομετρικό. Κάπου εδώ να αφήσω σαν υποσημείωση ότι η θερμοκρασία νερού άνω των 26-27 βαθμών μπορεί να υποστηρίξει την δημιουργία και ενίσχυση τροπικών συστημάτων και ισχυρών υπερκύτταρων καταιγίδων (πχ Ιανός, Ζορμπάς, Χαλκιδική 2019 κλπ.). Τέτοιες θερμοκρασίες τόσο νωρίς έχουμε να δούμε αν όχι από το 2012 από το 2007 σίγουρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *