Καιρός: Ξεκινάει την Κυριακή η κακοκαιρία – Ερχονται «βροχοχαμηλά» με νοτιάδες

Θεσσαλονίκη καιρός βροχή

Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Αλλάζει τις επόμενες μέρες το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας, καθώς ορισμένες περιοχές θα πληγούν από βροχές που θα προκληθούν από δύο χαμηλά βαρομετρικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια έρχονται «βροχοχαμηλά» με βροχές, αλλά και ισχυρούς νοτιάδες.

Η πρώτη χρονικά κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Κυριακή, θα κρατήσει και τη Δευτέρα και περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, τη νότια Πελοπόννησο, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Είναι πιθανό τα ξημερώματα της Δευτέρας να υπάρξει καταιγίδα στην Αττική, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια

«Καλημέρα! Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα ,το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας.

Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά “βροχοχαμηλά” θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Οι χάρτες Αρναούτογλου με τις περιοχές που θα πέσουν σφοδρές καταιγίδες

Για την πρώτη επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

Oι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη (Κυριακή), τη νότια Πελοπόννησο το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (Δευτέρα).

Στην Αττική περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα καταιγίδας τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο την Κυριακή, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

Για τη δεύτερη επιδείνωση Πέμπτη -Σάββατο θα αναφερθούμε εκτενέστερα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο εκτός από τους θυελλώδεις νοτιάδες, μεγάλα ύψη βροχής φαίνεται να δέχονται πάλι τα δυτικά, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Υ.Γ.: Αναμφισβήτητα οι βροχές είναι απαραίτητες και καλοδεχούμενες μετά από ένα μίζερο προς το παρών χειμώνα. Θέλουν όμως προσοχή στις παραπάνω περιοχές όπου θα έχουν ραγδαιότητα (πολύ νερό σε λίγο χρόνο)

Αξιοσημείωτες θα είναι οι υψηλές Θερμοκρασίες 22+ το Σάββατο 24/2 στην Κεντρική Ελλάδα. Περίπου 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή».