Κακοκαιρία “EVA”: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης

καιρός

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους στην Θεσσαλονίκη προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις μεσημεριανές ώρες αύριο στην περιοχή τους.

“Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από το βράδυ του Σαββάτου (5/11) ως απόγευμα Κυριακής (6/11) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”, γράφει το μήνυμα από το 112.

112

Σε επιφυλακή οι Αρχές

Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές σχετικά με κακοκαιρία “ΕVA” που ολοένα και πλησιάζει και την Θεσσαλονίκη.

Παρότι στην πόλη αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ήρεμα, όσοι έκαναν την απογευματινή τους βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης πρόσεξαν τα… φωτορυθμικά που δημιουργούν οι αστραπές στο βάθος του Θερμαϊκού. Η κακοκαιρία EVA φαίνεται πώς πλησιάζει σιγά σιγά την πόλη.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Οπως αναφέρει το δελτίο καιρού, οι περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό είναι αυτές που πληγούν πρώτα από την κακοκαιρία, όπως η Πιερία και η Χαλκιδική.

Σε επιφυλακή ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης εν όψει της επιδείνωσης του καιρού.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας (2313 317.930), όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στους δημότες της Θεσσαλονίκης συστήνεται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.