Στο Taxisnet το IBAN για τις επιστροφές φόρου

Υποχρεωτική γίνεται πλέον η δήλωση του IBAN στο Taxisnet, για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη στη ΔΟΥ, για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν το Taxisnet και για μεταβολές του δηλωθέντος ΙΒΑΝ.

Διευκρινίζεται ότι όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου.

Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού επαληθεύεται με το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

Κίνητρα για ηλεκτρονικές πληρωμές

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τη νέα του υποχρέωση να πληρώνει με κάρτες τις συναλλαγές που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός του προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και ο ανάδοχος αναμένεται να επιλεγεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

To υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει πρόσθετα έσοδα ύψους 550 εκατ. ευρώ στον φετινό προϋπολογισμό από την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και η επιτυχία του μέτρου κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού.

Η καμπάνια

Ο στόχος της καμπάνιας θα είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για την καινούργια τους υποχρέωση (σ.σ για πρώτη φορά αφορά όχι μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες) αλλά και για τον στόχο που πρέπει να επιτύχουν.

Το 30% του εισοδήματος μπορεί να σημαίνει ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (Taxisnet) θα πρέπει να είναι αυξημένες ακόμη και κατά 1000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Τι θα περιλαμβάνει

To υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό, θα συμπεριλάβει μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα αλλά και δύο διατάξεις που αφορούν σε δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους, συνταξιούχους αλλά και επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *