Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές 

αναδρομικά συντάξεις πληρωμές

Θα γίνεται σε δύο δόσεις ανά ταμείο

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι πληρωμές για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τον μήνα Δεκέμβριο.

Η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται πλέον σε δύο δόσεις ανά ταμείο.

Έτσι οι συντάξεις Δεκεμβρίου θα πληρωθούν ως εξής:

Στις 27/11/2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών συνταξιούχων των ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ.

Στις 29/11/2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Το νέο σύστημα πληρωμών, βάσει ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ, προβλέπει να καταβάλλονται στις 4 τελευταίες εργάσιμες ημέρες του μήνα πρώτα οι κύριες συντάξεις των συνταξιούχων ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ (μη μισθωτοί) καθώς και των συνταξιούχων ΕΦΚΑ που αποχώρησαν από 1/1/2017 και μετά ανεξαρτήτως ταμείου.

Ακολούθως οι κύριες συντάξεις για τους συνταξιούχους από ταμεία μισθωτών προερχόμενων δηλαδή από ΙΚΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ και άλλα ταμεία, πληρώνονται την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα.

Πηγή: xristika